Последни новини
Home / Законът / Киев: Гл. прокурор Иван Гешев участва в честванията за 30-ата годишнина на украинската прокуратура

Киев: Гл. прокурор Иван Гешев участва в честванията за 30-ата годишнина на украинската прокуратура

Defakto.bg

 

От дясно наляво са главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, главният прокурор на Република България Иван Гешев, главният прокурор на Литва Нида Грунскене , главният прокурор на Естония Андрес Пармас и Камран Алиев – главен прокурор на Азербайджан. Снимки – пресцентър на ВКП
На форума присъства и президентът на Украйна Владимир Зеленски, в средата.

По покана на главния прокурор на Украйна – г-жа Ирина Венедиктова, главният прокурор на Република България Иван Гешев присъства в Киев на честванията за 30-ата годишнина от създаването на Прокуратурата на Украйна, съобщи пресцентърът на ВКП.

Тържественото събитие е било открито от украинския президент Владимир Зеленски, а приветствие към украинските прокурори са отправили  премиерът на страната Денис Шмигал и председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук.  Сред чуждестранните гости по повод годишнината са още главните прокурори на редица европейски страни, представители на Съвета на Европа и европейски институции, на дипломатическия корпус в Киев и други официални лица.

След края на тържествената част главният прокурор Иван Гешев участва в официална среща с президента на Украйна Владимир Зеленски, на която са присъствали и  главният прокурор на страната Ирина Венедиктова, както и Нида Грунскене – главен прокурор на Литва, Андрес Пармас – главен прокурор на Естония, и Камран Алиев – главен прокурор на Азербайджан.

По повод годишнината от създаването на украинската прокуратура,  Иван Гешев е отправил пожелание за здраве, усърдие и успехи на украинските си колеги в мисията им за отстояване на стабилността и справедливостта в държавата в духа на демократичните ценности и върховенство на правото.

В Киев Иван Гешев участва и в  Международния антикорупционен форум „Клептокрация и незаконни финансови потоци“, е посочено в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Окончателно: ВАС отхвърли спора за дипломата на главния прокурор Иван Гешев като „юрист“

Състав на Върховния административен съд (ВАС)  отхвърли като недопустимо оспорването на   дипломата на главния прокурор …

Омбудсманът поиска от държавата спешна компенсация за тройно по-високите сметки за газ

Омбудсманът Диана Ковачева настоя пред служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.