Последни новини
Home / Законът / Прокуратура ще проверява имало ли е заплахи срещу Бойко Рашков и Христо Петров

Прокуратура ще проверява имало ли е заплахи срещу Бойко Рашков и Христо Петров

Defakto.bg

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени на 13.12.2021 г. от депутат от политическа партия и от министъра на вътрешните работи, които се отнасят до отправени заплахи спрямо тях, съобщават от прокуратурата.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси, съобщават от държавното обвинение.

Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

След събиране на необходимата  информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива има, ще бъде образувано досъдебно производство, добавиха от прокуратурата.

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви вчера в парламента, че е получавал заплахи.  На въпроси на журналистите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

По време на дебатите за структурата и състава на новия Министерски съвет, депутатът от ПП Христо Петров – Ицо Хазарта обяви от парламентарната трибуна, че е бил заплашван, че ще загуби най-ценното си, ако подкрепя Кирил Петков и Асен Василев.

Изявлението от парламентарната трибуна на Христо Петров:

„.. Когато получих покана да се присъединя към проекта на г-н Кирил Петков бях впечатлен от неговата биография, както и от тази на г-н Василев и на другите участници, бях впечатлен от неговия разказ, но честно казано, не беше достатъчен, за да ме накара да повярвам в успеха. Затова направих нещо друго. С голяма част от вас се познаваме, с някои от вас сме приятели (Гледа към дясната половина на НС, там сега е разположен ГЕРБ). Познавам и вашите началници, познавам и вашите спонсори. Реших да попитам тях: Що за хора са Кирил и Асен, защо не трябва да им вярвам, защото те са ваши опоненти, явно знаете нещо за тях. Знаете ли какъв отговор получих – не получих нито една информация по този въпрос, а много недвусмилено послание, че ако продължа да ги подкрепям, ще загубя най-ценното нещо, което имам. И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че това е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор, аз вярвам в него и съм убеден, че той ще работи за България..

Както казах с голяма част от вас се познаваме, с някои сме и приятели. Знам, че някои от вас имат това поведение и присъствие тук, най-вече защото са получили същото послание, което получих и аз.“, заяви още Христо Петров.

И заключи: „Аз съм нормален човек и много често изпитвам страх, много по-често, отколкото ми се иска. Но както веднъж ми каза Асен Василев: Нормално е да те е страх, но има неща в този живот, които са по-важни от страха„.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.