Последни новини
Home / Законът / Прокуратура ще проверява имало ли е заплахи срещу Бойко Рашков и Христо Петров

Прокуратура ще проверява имало ли е заплахи срещу Бойко Рашков и Христо Петров

Defakto.bg

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени на 13.12.2021 г. от депутат от политическа партия и от министъра на вътрешните работи, които се отнасят до отправени заплахи спрямо тях, съобщават от прокуратурата.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси, съобщават от държавното обвинение.

Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

След събиране на необходимата  информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива има, ще бъде образувано досъдебно производство, добавиха от прокуратурата.

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви вчера в парламента, че е получавал заплахи.  На въпроси на журналистите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

По време на дебатите за структурата и състава на новия Министерски съвет, депутатът от ПП Христо Петров – Ицо Хазарта обяви от парламентарната трибуна, че е бил заплашван, че ще загуби най-ценното си, ако подкрепя Кирил Петков и Асен Василев.

Изявлението от парламентарната трибуна на Христо Петров:

„.. Когато получих покана да се присъединя към проекта на г-н Кирил Петков бях впечатлен от неговата биография, както и от тази на г-н Василев и на другите участници, бях впечатлен от неговия разказ, но честно казано, не беше достатъчен, за да ме накара да повярвам в успеха. Затова направих нещо друго. С голяма част от вас се познаваме, с някои от вас сме приятели (Гледа към дясната половина на НС, там сега е разположен ГЕРБ). Познавам и вашите началници, познавам и вашите спонсори. Реших да попитам тях: Що за хора са Кирил и Асен, защо не трябва да им вярвам, защото те са ваши опоненти, явно знаете нещо за тях. Знаете ли какъв отговор получих – не получих нито една информация по този въпрос, а много недвусмилено послание, че ако продължа да ги подкрепям, ще загубя най-ценното нещо, което имам. И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че това е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор, аз вярвам в него и съм убеден, че той ще работи за България..

Както казах с голяма част от вас се познаваме, с някои сме и приятели. Знам, че някои от вас имат това поведение и присъствие тук, най-вече защото са получили същото послание, което получих и аз.“, заяви още Христо Петров.

И заключи: „Аз съм нормален човек и много често изпитвам страх, много по-често, отколкото ми се иска. Но както веднъж ми каза Асен Василев: Нормално е да те е страх, но има неща в този живот, които са по-важни от страха„.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по „Барселонагейт“

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета …

Демерджиев внесъл сигнал в прокуратурата срещу кабинета „Петков“ за злоупотреби с помощи за украински бежанци

„В понеделник внесох сигнал в прокуратурата, който касае работата по помощта за украинските бежанци.“ Това обяви …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.