Последни новини
Home / Законът / Надежда Йорданова: Време е членовете на ВСС да отстъпят „встрани“ или „назад“, за да продължат реформите

Надежда Йорданова: Време е членовете на ВСС да отстъпят „встрани“ или „назад“, за да продължат реформите

Defakto.bg

Главният прокурор изненада министър Йорданова с букет цветя, тя му поиска оставката

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова призова членовете на Висшия съдебен съвет да „отстъпят встрани или назад“ и да дадат възможност на следващите да продължат реформата.

Мисля, че е време да спрем да си затваряме очите и всеки да понесе своята отговорност“ обърна се тя към съдебните кадровици минути след като каза същото и на главния прокурор Иван Гешев.

Преди заседанието  на Висшия съдебен съвет, което днес тя за първи път председателстваше,  Йорданова коментира вчерашното решение на Прокурорската колегия да ѝ върне искането за дисциплинарно наказание на главния прокурор, което бе внесено от предшественика ѝ Иван Демерджиев. Аргументътна ПК  беше, че въпросът не е от нейна компетентност, а на  Пленума.

Това е поредният случай на колеги от Висшия съдебен съвет, които се считат за некомпетентни да разгледат този въпрос, но същевременно го обсъждат. Надявам се, тези странни практики максимално бързо да бъдат преустановени.

Министърът на правосъдието няма да отстъпи назад и встрани и да се откаже да настоява да се носи отговорност винаги когато е налице такава. Така че ще продължим да настояваме за отговорност при всяко нарушение“, категорична бе  министър Йорданова.

Главният прокурор Гешев подари букет с цветя на новия правосъден министър Надежда Йорданова при началото на заседанието.

Госпожо Йорданова, честит мандат, пожелавам ви здраве, успех и съвместна работа със съдебната власт“, каза й той“Госпожо Йорданова, честит мандат, пожелавам ви здраве, успех и съвместна работа със съдебната власт„, каза й Гешев.

Аз ви пожелавам да си носите отговорността винаги, когато трябва и, дай Боже, да можем да обсъдим условията за вашата оставка“, отвърна Йорданова.

„Не се притеснявайте, ще обсъдим всички въпроси, които са в интерес на българските граждани, тя се съмнявам, че е интересна„, каза той.

Хората са на обратното становище„, каза  Йорданова.

Навярно олигарсите“,  отвърна  Гешев, но все пак й пожела успех.

About De Fakto

Проверете също

Владислав Славов, шеф на СЮБ: Проектът за промени в Конституцията е като писания от Данаил Кирилов – непрофесионален

Остри критики към проекта за промяна в Конституцията на ГЕРБ- СДС, ПП – ДБ и …

12 години затвор за изнасилване и отвличане на жена в условия на опасен рецидив

Пеньо Мангъров ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 г. за отвличане и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.