Последни новини
Home / Законът / В прокуратурата празнично: Гешев награди прокурори, следователи и съдебни медици за висок професионализъм

В прокуратурата празнично: Гешев награди прокурори, следователи и съдебни медици за висок професионализъм

Defakto.bg
Ръководството на ПРБ и отличените прокурори, следователи и вещи лица На церемонията присъстват заместниците на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) Пламена Цветанова, Красимира Филипова и Даниела Машева, зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов, както и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Главният прокурор  Иван Гешев в петък  на официална церемония е наградил с грамоти, служебна благодарност и плакети прокурори, следователи  и съдебни медици за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения. Той е пожелал на отличените здраве и успехи в служба на обществото през 2022 г., се разбира от  съобщение на държавното обвинение.

Екип от следователи от Националната следствена служба, прокурори и съдебни медици са  отличени за работата им по тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“ от 23.11.2021 г.

Наградени са и следователи за участието им в международна операция по разкриването на мрежа за детска порнография, генерирала приходи от над 9,5 млн. долара за няколко години.

Отличия получуват  и следователи за съвместната операция с ФБР по пресичане на интернет престъпления в т.нар. „дарк нет“, при които са нанесени щети за над 46 млн. долара на отделни хора и институции в 27 страни.

Прокурори и следователи от Специализирана прокуратура са поощрени с грамоти за разследването на организирани престъпни групи, занимаващи се с финансови престъпления, пране на пари, трафик на хора, наркоразпространение и др., се казва в съобщението.

Не са споменава за  отличия срещу корупция по високите етажи на властта.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия върна становище, според което Гешев, а не Сарафов ръководи Националната следствена служба

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет върна на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) преписката …

Повдигнаха задочно обвинение за принуда и незаконни записи на Петьо Петров – Еврото

Софийската районна прокуратурата е повдигнала задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.