Последни новини
Home / Законът / Гешев ще участва при разпита на обвиняемия Борислав Колев за милионите от магистрала „Хемус“

Гешев ще участва при разпита на обвиняемия Борислав Колев за милионите от магистрала „Хемус“

Defakto.bg

Софийска градска прокуратура разпространи съобщение, от което става ясно, че Главният прокурор Иван Гешев ще присъства при  разпита на обвиняемия за пране на пари Борислав Колев. По-рано Софийският апелативен съд разпореди задържането му.

По повод информацията,  че той е поискал  разпит в присъствието на главния прокурор, наблюдаващите прокурори при СГП незабавно са издали разрешение по чл. 198 от НПК, с което се позволява и присъствието на главния прокурор, се казва в съобщението.

Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на СГП. Главният прокурор  устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита.  Няма да задава  въпроси.   За това  е информиран и защитника на обвиняемото лице.

СГП е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за провеждане на действия по разследването с негово участие.

Минути след като САС обяви задържането на Колев под стража,  брат му  Иво Колев,  заяви, че той иска среща с Бойко Рашков и Иван Гешев.

„Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева.  Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен.  Във всички случаи брат ми  има какво да каже“, заяви брат му  който представляваше обвиняемия в съдебна зала.

Проблемът на прокуратурата е, че обвиняемият Борислав Колев поиска среща и с вътрешния министър Бойко Рашков, а това е извън контрола на прокуратурата. Ще видим кой ще има шанс да отключи тайната  – къде са  изтеглените над 53 милиона от магистрала  “ Хемус“.

По-късно стана ясно, че Рашков вече се е срещнал с Колев, научил е някои и имена, но чака прокурорите да си свършат работата. „Да не изпреварваме прокуратурата и служителите от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, които този следобед ще имат доста работа с обвиняемия. Аз лично не съм изненадан от това, което чух от него, така че – да, би могло да се очаква да има малко по-ускорено развитие в разследването“, коментира Бойко Рашков.

С други думи, завесата над аферата, макар и бавно, изглежда е напът да се повдигне.

About De Fakto

Проверете също

Министър Атанас Славов: В Министерството на правосъдието има приемственост на каузи и политики

 „За България е важно да има управление, което защитава правата на гражданите, правовата държава, което …

Зам.- министър Емил Дечев представи пред СЕ промените за отговорна прокуратура и ефективен наказателен процес

Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев представи днес пред Комитета на министрите на Съвета на Европа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.