Последни новини
Home / Законът / Правната комисия подкрепи предложението в НС да се влиза само със „зелен сертификат“

Правната комисия подкрепи предложението в НС да се влиза само със „зелен сертификат“

Defakto.bg
Парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси  събра мнозинство в подкрепа на предложението на „Демократична България“ достъпът до Народното събрание да е само със зелен сертификат или тест.
За“ гласуваха 11 депутати от „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и ДПС. „Въздържали се“ нямаше. ГЕРБ не участваха във вота.
Това проекторешението вчера бе провалено на заседанието  в правната комосия, но бе одобрено от Комисията по здравеопазване.
Ако и гласуването в пленарната зала бъде положително, от 24 януари в сградите на Народното събрание ще се влиза само със зелен сертификат.
Депутатите сами да си плащат бързите тестове. Разходите за антигенните тестове за сътрудниците на депутатите и на парламентарните групи, за служителите на администрацията и за представителите на медиите ще се поемат от парламентарния бюджет.

Още в началото на заседанието от ГЕРБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ възразиха точката да се разглежда с мотив, че заседанието е свикано извънредно, а ГЕРБ напуснаха заседанието.

About De Fakto

Проверете също

При 64,22 % активност приключи изборът на съдиите за членове на ВСС, предстои преброяване на гласовете

Изборът на шестима съдии от съдебната квота приключи,  обяви в 18 ч. Мина Топузова,  председател …

Съдиите не успяха да изберат нито един от 15-те кандидати за членове на ВСС, изборът продължава в неделя (кой колко гласове взе на първи тур)

Избирателна комисия  констатира, че нито едни от кандидатите не е получил повече от половината от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.