Последни новини
Home / Законът / Павлина Панова и Кирил Петков разговаряха за върховенството на закона и доверието в институциите

Павлина Панова и Кирил Петков разговаряха за върховенството на закона и доверието в институциите

Defakto.bg

Министър-председателят Кирил Петков и  председателят на Конституционния съд Павлина Панова са разговаряли днсс.  В рамките на срещата двамата  са обсъдили  теми от областта на върховенството на закона и значението на ефективната и прозрачна работа на институциите в интерес на българските граждани.
Премиерът Петков изтъкна сериозните действия на кабинета, които целят България да стане успешен модел за борба с корупцията, за да  бъде възстановено доверието на българските граждани в институциите и законността, съобщи пресцентърът на МС.
Премиерът е  изразил увереност, че с безспорния си професионализъм и авторитет Павлина Панова  ще допринесе значително за върховенството на правото и ще гарантира прецизната и обективна работа на Конституционния съд при тълкуването и защитаването на основния закон наБългария.
Председателят на Конституционния съд Павлина Панова е поздравила  министър-председателя и ръководеното от него правителство за управленските приоритети и е пожелала успех на премиера във високоотговорната му мисия, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

При 64,22 % активност приключи изборът на съдиите за членове на ВСС, предстои преброяване на гласовете

Изборът на шестима съдии от съдебната квота приключи,  обяви в 18 ч. Мина Топузова,  председател …

Съдиите не успяха да изберат нито един от 15-те кандидати за членове на ВСС, изборът продължава в неделя (кой колко гласове взе на първи тур)

Избирателна комисия  констатира, че нито едни от кандидатите не е получил повече от половината от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.