Надежда Йорданова в отговор на въпрос коментира и  писмото на главния прокурор Иван Гешев, адресирано до председателя на Европейския парламент, председателя на Европейската комисия, еврокомисари, председатели на парламентарни групи и посолства на съюзнически държави в София, в което той се оплаква от политически натиск върху прокуратурата.

Смятам, че поведението – както моето, така и на управляващата коалиция и на служебните министри, които настояват главният прокурор да носи своята отговорност за неизпълнението на закона и даже в някои случаи за неговото нарушение, не е политически натиск, а напротив – изпълнение на правомощията в съответствие с конституцията и законите“, отбеляза министър Йорданова.

В писмото се настоява за оставката на премиера Кирил Петков, чиито изявления са „са опит за политическо влияние върху независимостта на съдебната власт“.В подобен тон се споменава и за работата на вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър Надежда Йорданова, за които пише, че в прав текст са поискали оставката на главния прокурор.

„Ние идваме“ призовава Висшия съдебен съвет „да вземе отношение към този срамен акт и да върне главния прокурор в действителността на неговите правомощия, докато все още ги изпълнява“. „Това е пореден, надявам се последен опит на Иван Гешев да предизвика съчувствие към себе си пред институции и дипломатически представителства, които отдавна са наясно със същността и функционалните характеристики на българската прокуратура и лично на главния прокурор. Това е „смешен плач“, който още веднъж показва, че подобни хора ще вредят на страната до последния ден, в който представляват тази важна за държавата ни институция“, коментира Хаджигенов.