Последни новини
Home / Законът / Антикорупционната комисия изпраща в прокуратурата данни за престъпления в столичната община „Красно село“

Антикорупционната комисия изпраща в прокуратурата данни за престъпления в столичната община „Красно село“

Defakto.bg

Антикорупционната комисия изпраща на прокуратурата всички материали от проверката в столичната община „Красно село“ заради наличие на данни за извършени корупционни престъпления, съобщават оттам.

Проверката е  по сигнали на граждани и медийни публикации и е извършена на 2 декември 2021 г. от служителите на дирекция „Противодействие на корупцията“.

Изискани са документи, снети са обяснения от длъжностни лица, включително и такива, заемащи висши публични длъжности. След анализ на документите и получената информация, са установени данни за извършени закононарушения при изпълнението на строително-ремонтни дейности и доставка на материални активи, с възложител Столична община – район „Красно село“.

Установени са и незаконосъобразни действия на общинската администрация, изразяващи се в умишлено забавяне на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване под наем на общинско имущество и разходване на публични средства, извършване на фиктивни назначения на служители по оперативни програми и проекти с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Кметът на „Красно село“ Росина Станиславова е в конфликт на интереси за това, че е назначила себе си за ръководител на проект, както и за това, че е сключила трудов договор с дъщеря си, докато е била ръководител на проект, финансиран с европейски средства.

Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и предстои произнасяне на съда.

В края на август м.г. Росина Станиславова бе глобеназа втори път заради установените нарушения с 5000 лв. С други 15 000 лв. бе наказана преди това, защото сама се бе определила за ръководител на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, посочила почасовата ставка за себе си и избрала екипа за работа.

About De Fakto

Проверете също

Министър Атанас Славов: В Министерството на правосъдието има приемственост на каузи и политики

 „За България е важно да има управление, което защитава правата на гражданите, правовата държава, което …

Зам.- министър Емил Дечев представи пред СЕ промените за отговорна прокуратура и ефективен наказателен процес

Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев представи днес пред Комитета на министрите на Съвета на Европа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.