Последни новини
Home / Законът / Следователите канят министрите на благотворителна среща по шахмат между отбори на НСлС и МС

Следователите канят министрите на благотворителна среща по шахмат между отбори на НСлС и МС

Defakto.bg

Камарата на следователите в България е изпратила писмо до министър- председателя Кирил Петков с предложение да се проведе благотворителна приятелска среща по шахмат между отбор на Националната следствена служба (НСлС) и отбор на Министерски съвет.
Поканата е провокирана от шахматния двубой на Кирил Петков с 10- годишния Данаил Попзафиров в края на 2021 г., съобщават оттам.
Следователите  предлагат отборите да се състоят от по осем души, като във всеки да участват по две деца, а останалите шестима състезатели да са следователи от НСлС и съответно министри от кабинета на министър-председателя.  Състезателните срещи да са две и на разменено гостуване – първата в сградата на НСлС, а реваншът – в сградата на Министерски съвет. За  арбитър на двубоите се предлага д-р Венета Петкова – международен съдия по шахмат и треньор на Данаил Попзафиров.

„При положителен отговор от страна на министър-председателя на отправената покана, Камарата на следователите е готова преди шахматните срещи да организира благотворителна кампания, като събраните от нея средства ще бъдат предоставени на фондация „Емил Шарков“ в помощ на децата на загиналите служители на МВР“.
Следователите не за първи път участват в едновременни игри по шахмат, напомнят от Камарата. През декември 2016 г. съвместно с фондация „Веселин Топалов“ в сградата на Висшия съдебен съвет е проведен сеанс на едновременна игра на 12 дъски с бившия световен шампион Веселин Топалов. В отбора тогава участват осем следователи, две млади български шахматистки, боксьорът Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов. Половин година по-късно следователите отново участват в сеанс на едновременна игра на 10 дъски срещу бившия световен шампион Анатолий Карпов от Русия, като и тогава отборът на следователите е подсилен от двама млади шахматисти и от Кубрат Пулев и Христо Йовов.

В писмото е посочено, че е съвместна инициатива би била добър знак, че властите в България могат да имат добро взаимодействие и да работят съвместно в полза на обществения интерес.

About De Fakto

Проверете също

Даниела Марчева: Медиацията пести средства, разтоварва съдебната система и съхранява отношения

С промени в Закона за медиацията и ГПК се въвежда задължителна медиация по 12 вида дела. Това …

Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

В „Държавен вестник“, бр. 78 от 30 септември 2022 г., са обнародвани решенията на Прокурорската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.