Последни новини
Home / Законът / Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Defakto.bg

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е била приета от главния прокурор на Република Турция Бекир Шахин и от председателя на Върховния апелативен съд на Република Турция Мехмет Акарджа, съобщава държавното обвинение.
Главният прокурор Иван Гешев е разговарял със своя турски колега  Бекир Шахин, по чиято покана се провежда официалното посещение на представители на българската прокуратура в Република Турция.

В делегацията са включени още Десислава Пиронева, заместник на главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура и Сийка Милева, говорител на главния прокурор.  От турска страна в официалните срещи са участвали  Ридван Гюндогду, заместник-главен прокурор, Илкнур Алтънташ – старши прокурор, отговорен за международните отношения, и прокурори от Върховната прокуратура на Република Турция.
В хода на официалните разговори взаимно е било  констатирано високото ниво на доверие и доброто сътрудничеството между прокуратурите на двете съседни страни. Обсъдени са  въпроси от двустранен интерес, като бе подчертан приносът на Република Турция и Република България по ограничаване на нелегалната миграция в региона. Двете делегации са обсъдили  и други аспекти от правното сътрудничество, сред които противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата срещу тероризма.
Българската делегация е разгледала и новата сграда на прокуратурата в  Анкара. В разговора между главния прокурор Иван Гешев и турския главен прокурор  Бекир
Шахин е дадена висока оценка на съвместната инициатива по провеждане на Форума на главните прокурори от страните на Балканите, чиято втора среща се проведе през 2021 г. в  София

About De Fakto

Проверете също

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  Съдийската …

Изборни времена за нов състав на ВСС

Иван Брегов, Институт пазарна икономика За да сме убедени, че съдиите, прокурорите и следователите са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.