Последни новини
Home / Законът / „БОЕЦ“: За 2021 г. близо 10 000 000 милиона лева за заплати и бонуси са получили във ВСС

„БОЕЦ“: За 2021 г. близо 10 000 000 милиона лева за заплати и бонуси са получили във ВСС

Defakto.bg
Георги Георгиев, лидер на сдружение „БОЕЦ“

Безмерна наглост така лидерът на „БОЕЦ“ Георги Георгиев определи парите,  които членовете на ВСС и съдебните служители са получили за заплати и бонуси  през 2021 г.   За  „постигнати  резултати“ през 2021 година членовете на ВСС са получили под формата на допълнителни възнаграждение 404 700 лв.   Допълнителните плащания са  отделно от сумата  2 626 730,71 лв. за трудови възнаграждения.  Става дума за 22 души от 25-членния ВСС –  двама подадоха оставка, а НС не избра титуляр на мястото Пламена Цветанова, станала зам. главен прокурор.

На същото основание,  за „постигнати резултати“ на  съдебните служители в съвета допълнителните трудови възнаграждения са в размер 981 075 лв. , а средствата за  заплати са  5 545 470,12 лв.

Или общо платените  бюджетни  средста са  около 10 000 000 лева за заплати,  от  които 1,4 милиона са бонуси за постигнати резултати.

Георги Георгиев, съобщи информацията пред сградата на ВСС. Тя е официална и получена по Закона за достъп да обществена информация.

Намерението за оповестяване на заплатените средства „БОЕЦ“ обяви вчера.  Единствено телевизия Евроком бе на мястото на събитието днес.

Според БОЕЦ високите „постигнатите резултати“ се свеждат до „продължаващите и подновени дисциплинарки срещу следователя Бойко Атанасов по доноси на ПИК и на Иван Гешев“.  Другият безусловен резултат на  ВСС, според Георги Георгиев,  е да отстояват интересите на мафията и отказът му  разгледа предложението на  тогавашния правосъден  министър Янаки Стоилов за предсрочно прекратяване на мандта на главния прокурор Гешев заради тежки нарушения на служебните задължения и уронване на престижа на съдебната власт. Георгиев заяви, че само 2-3 от действащите членове на ВСС са заслужавали ДМС заради позициите им да отстояват независимостта на съдебаната власт, останалото „чугунено“ мнозинство изгуби своята легитимност с  избора Иван Гешев за главен прокурор, обобщи той.

Лидерът на БОЕЦ  Георгиев напомни, че преди седмица сдружението оповести подобна информация и за инспектората на ВСС.

Тогава стана ясно, че 11 – те инспектори на ИВСС за 2021 г. са получили 1 211 000 лв. за заплати.  Почти по 10 000 лв. на месец , а допълнително под формата на допълнително материално стимулиране са си разделили и 124 000 лв.

ИВСС е с изтекъл мандат от повече от две години и половина. За този период „инспекторите“ са получили по около 300 000 лв. на човек заплати и бонуси! Така мафията награждава слугите си“, посочи сдружението.

„Членовете на този орган са по-високо платени от премиера и от депутатите“, заявиха от БОЕЦ.  Напомниха, че  инспекторът към ВСС също е страж на имиджа на главния прокурор, тъй като е приключил  сигнали като “ Pi ar Sevi Boiko“, „Жоси гейт“, „Наглите гейт“ и др. с констатазцията – нищо укоримо!

 

About De Fakto

Проверете също

Андрей Янкулов: Борисов не успя напълно да овладее съда и няма от какво да се страхува

Не виждам никаква разумна причина Борисов да не се откаже от имунитета си – това …

Тълкувателно решение по приложението на Търговския закон и Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел

ВКС постанови Тълкувателно решение по въпроси, свързани с приложението на Търговския закон и Закона за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.