Последни новини
Home / Законът / Галина Захарова пое ВКС с думите: Мястото на председателя е сред съдиите, понякога пред тях, но никога срещу съдиите

Галина Захарова пое ВКС с думите: Мястото на председателя е сред съдиите, понякога пред тях, но никога срещу съдиите

Defakto.bg
Лозан Панов пожела успех на Галина Захарова с прекрасен букет, който бе приет с благодарност.

„Председателят на съда е част от общността, неговото място е сред съдиите, при определени обстоятелства – пред съдиите, но никога срещу съдиите“, заяви пред Пленума на ВКС новият ръководител на съда Галина Захарова
На заседание на Пленума на Върховния касационен съд (ВКС), проведено днес,  10.02.2022 г., съдия Галина Захарова пое ръководството на съда за следващите седем години, считано от 11.02.2022 г.
Пред върховните съдии новият председател на Върховния касационен съд Галина Захарова каза:

Уважаеми колеги, след като бях номинирана от Пленума на Върховния касационен съд за председател на съда, изготвих концепция и бях изслушана от Пленума на Върховния касационен съд и от Пленума на Висшия съдебен съвет, считам, че в достатъчна степен се изясни каква е моята визия и моето виждане за дейността на Върховния касационен съд и в частност за дейността на ръководителя на този съд.
Колеги, председателят на съда е част от общността, неговото място е сред съдиите, при определени обстоятелства – пред съдиите, но никога срещу съдиите. Днес приключва един продължителен период от време, започва нов период и затова бих искала да Ви помоля да не обръщаме поглед назад към пътя, който сме изминали, защото ни предстои нов, дълъг път, по който ще срещаме нови предизвикателства, ще преодоляваме заедно много трудности, но към миналото не трябва да се връщаме. Аз се надявам, че имаме мъдростта да си правим изводи от това, което сме преживели. Имаме смелостта да предприемаме нови неща за по-добро бъдеще – както на нас, така и в името на нашето призвание и най-вече – имаме силата да сме заедно.

Колеги, благодаря Ви за доверието, което ми гласувахте!“

Съдия Лозан Панов пожела на новия председател успех. Въпреки че заседанието на Пленума на ВКС бе предвидено да се проведе чрез видеоконферентна връзка, заради проблеми с мрежата в Съдебната палата то се състоя присъствено в зала № 15 „Тържествена“.

 

About De Fakto

Проверете също

Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство. МП: не сме компетентни да оповестяваме чии храмът

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщиха от Агенцията по вписванията след запитване …

Задържаният с подкуп съдия от Търговище е временно отстранен от длъжност

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани временно от длъжност съдията от Окръжен съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.