Последни новини
Home / Законът / Съобщение за кандидатите в конкурса за „прокурор“ в районните прокуратури, гъмжи от предупреждения

Съобщение за кандидатите в конкурса за „прокурор“ в районните прокуратури, гъмжи от предупреждения

Defakto.bg

 По повод насрочения за 19 февруари (събота) 2022 г. писмен изпит на  конкурс за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, ВСС напомня,  че:

Влизането в сградата на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се осъществя: ва САМО откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

Достъпът на кандидатите до залите, според публикуваното разпределение, ще бъде възможен след 7:00 часа, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа.

При регистрацията на участниците, както и през времето за  провеждане на писмения изпит трябва да спазват противоепидемичните мерки на министъра на здравеопазването.

Със заповед Заповед № ВСС – 3417/17.02.2022 г. на гл. секретар на ВСС е забранен  достъп до конкурсните зали на кандидати, които:

–   не представят валиден документ за ваксинация, валиден документ за преболедуване или валиден документ за изследване, по смисъла на т. II от Заповед № РД-01-973/26.11.2021 г., на министъра на здравеопазването;

– с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане и др.);

– лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

Валидните документи за ваксинация, за преболедуване или за изследване трябва да се предстатвят в деня на изпита НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ.

В изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства.

Организаторите по провеждането на конкурса НЯМАТ АНГАЖИМЕНТ да осигуряват съхранението  на мобилни телефони или други технически устройства, ако  такива бъдат намерени у участниците след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана, пише още в съобщението.

В заключение е отбелязана още една забрана: Наредба №1/09.02.2017 г.,  не  разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. Заради спазване на противоепидемичните изисквания, „кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването ѝ.“

 

About De Fakto

Проверете също

В Министерство на процедурата тръгва публично изслушване на 13 кандидати за съдия в ЕСПЧ

Днес от 10:00 ч. в сградата на Министерството на правосъдието, (гр. София, ул. „Славянска“ № …

Законът за личния фалит мина единодушно на първо четене в правна комисия

Комисията по правни въпроси в парламента  прие на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.