Последни новини
Home / Законът / Международната асоциация на съдиите зове Русия да изтегли войските си от Украйна и да се обърне към правото

Международната асоциация на съдиите зове Русия да изтегли войските си от Украйна и да се обърне към правото

Defakto.bg
Международната асоциация на съдиите призовава Русия незабавно да изтегли войските си от Украйна и да разреши всеки спор според утвърдените принципи на международното право. Това се казва в позиция на асоциацията, пубуликувана на сайта на Съюза на съдите в България.
Държавите, включително Русия, в продължение на много години са създали механизми за разрешаване на съществуващите спорове, за да бъдат избягвани войни и международно потисничество.
Всяка страна и народите на всяка страна са заинтересовани от мирно разрешаване на съществуващите спорове.
Всички ние се облагодетелстваме от мирното съвместно съществуване, основано на опита, според който съществуващите спорове между нациите се разрешават според международното право, а не чрез военни действия.
Върховенството на международното право защитава всички от злини и позволява на всички страни и на техните народи да живеят безопасно, сигурно, в просперитет и с достойнство.
Последните действия на Русия в Украйна подкопават върховенството на правото и застрашават безопасността, сигурността, просперитета и достойнството на всички нас.
МАС призовава Русия незабавно да потвърди ангажимента си към международното върховенство на пправото и незабавно да изтегли войските си от територията на съседната страна.
Надеждите ни за добро са особено към украинските съдии, служили на своята страна, семействата им и върховенството на правото.
(Президентски комитет на Международната асоциация на съдиите)

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.