Последни новини
Home / Законът / Конкурсът за първоначално назначаване в следствените отдели е публикуван в „ДВ“, прием на документи до 18 март

Конкурсът за първоначално назначаване в следствените отдели е публикуван в „ДВ“, прием на документи до 18 март

Defakto.bg

Решението на Прокурорската колегия на ВСС за обявяване на конкурса за първоначално назначаване и заемане на 8 (осем) длъжности „следовател” в следствените отдели в окръжните прокуратури е обнародвано в „Държавен вестник“ брой 18 от 04.03.2022 г., като 14-дневния срок за прием на документи е до 18.03.2022 г., включително, съобщават от ВСС.

В съобщението се казва, че заради епидемичната обстановка в страната, кандидатите могат да подават заявления за участие САМО по пощата чрез лицензиран пощенски оператор в деловодството на Висшия съдебен съвет, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, с известие за доставяне (обратна разписка) или по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес – [email protected].

Заявления, подадени след срока,  няма да се разглеждат.  При подаване на заявление по пощата определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането.  Чрез известието за доставяне (обратната разписка) кандидатите ще получат информация, че документите им са приети  в деловодството на Висшия съдебен съвет. Участниците ще бъдат уведомени за входящия си номер при публикуване на списъците за допустимостта, по реда на чл. 182, ал. 2 от ЗСВ. Необходимо е в заявлението за участие кандидатите да посочат актуален телефон за контакт, с оглед необходимостта от обратна връзка с тях, в случай на нередовни или непълни документи в хода на проверката.

Обръщаме внимание на участниците в конкурсите за младши магистрати 2022 г., които желаят да участват и в конкурса за първоначално назначаване, че същите НЕ МОГАТ да се ползват от представените документи в процедурата за младши магистрати и следва да представят пълен комплект с документи и по текущия конкурс, по реда им описан в заявлението„, пише в съобщението.

Актуална информация, както и образци на документи, ще намерите на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, раздел „Важно/ Конкурсни процедури/ Конкурс за първоначално назначаване“, 2022 г.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.