Последни новини
Home / Законът / Съдийската колегия откри процедури за избор на председатели на 12 съдилища

Съдийската колегия откри процедури за избор на председатели на 12 съдилища

Defakto.bg

 

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет  откри процедури за избор на административни ръководители в 12 органи на съдебната власт.

Длъжностите са свободни в районните съдилища в Ардино, Ихтиман, Мадан, Мездра, Нови Пазар, Оряхово, Първомай, Поморие, Средец, Тервел, Козлодуй и Кюстендил.

Обсъдени са мерки за намиране на кандидати за административни ръководители в отдалечени от областните градове съдилища, тъй като за част от тях се провеждат процедури, на които не се явяват участници.  Отчетено е, че Колегия  трябва да се обърне  към административните ръководители на съответните окръжни съдилища, за да се потърсят подходящи кандидатури, както и че проблемът е показателен за  необходимостта от реформа на съдебната карта.

Предложения за назначаване на административни ръководители в съответния орган на съдебната власт могат да се правят в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“. Документите се подават в администрацията на ВСС, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на ВСС – [email protected] или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на ВСС – гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12.

Решението ще бъде обнародвано в „Държавен вестник“ и публикувано на интернет сайта на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Еврокомисарят Дидие Рейндерс: Приветстваме законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс приветства законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + 16 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.