Последни новини
Home / Законът / На „Витошко лале“: за първи път гилдията на адвокатите излъчи ски шампиони

На „Витошко лале“: за първи път гилдията на адвокатите излъчи ски шампиони

Defakto.bg
Председателят на парламента Никола Минчев и председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев разговарят преди състезанието.  Снимки: Борислав Стефанов
На финала снимка с най-добрите в състезанието

За  среднощно  ски състезание на адвокати,  организирано от  спортен клуб „Адвокат“ ,  съобщава  Висшия адвокатски съвет на страницата си. Под патронажа на председателя на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев,  българските адвокати излъчиха първите си шампиони по ски на пистата „Витошко лале“, пише и  в. „24 часа“. 

Събитието е проведено в 18.30 ч. на 10 март на писта „Витошко лале“, а участие в него са взели  адвокати от цялата страна.

Специален гост на състезанието е бил и председателят на парламента Никола Минчев, който като  запален скиор е заявил участие, но „коварна контузия в рамото  и лекарска забрана“ осуетили спускането.

След нощния слалом от световната купа във Флахау (Австрия), като форлойфер, се е включила и звездата на зимните спортове Камен Златков.  А най-успелият български скиор в историята Петър Попангелов е следил  стила и техниката на състезателите.

На старт са застанали над 80 участници при децата, жените и мъжете, както и един сноубордист.  В старта са се включили и  проф. д-р Йорг Менцер от International Bar Association и Ива Колева, която е член на адвокатската колегия в Ню Йорк.

При жените първите три места са разпределени между   Боряна Мусева (23,70 сек), Таня Мончева ( 26,76 сек) и Полина Стаменова (27,19 сек).
При мъжете приза грабна Любомир Сираков (20,65 сек), следван от Любомир Велев (21,39 сек) и Стоян Сираков (21,84 сек).

Петър Попанеглов и Ивайло Дерменджиев с най-добрите при мъжете

Председателят на ВАдвС Ивайло Дерменджиев се пусна извън класирането, но връчи специален приз за групата 49+. Той бе единодушно е  присъден на Таня Мончева, единствена дама, която доблестно признала участие в в тази възрастова група. Решението на Дерменджиев да участва извън класирането му струва първото място във възрастовата група (22,26 сек), както и лиши кантората му от борба за приза в отборното класиране, пише „24 часа“ .

Участниците в състезанието аплодират призьорите

„Настроението и ентусиазмът ни дават увереност,, че тази форма на социално общуване в рамките на адвокатурата, е изключително ценна. Затова и възнамеряваме да разширим подобни инициативи и да ги превърнем в спортна традиция“, коментира Ивайло Дерменджиев.

Събитието се е провело със съдействие на  партньрите от „Витоша ски“, подготовили  пистата специално за нощно каране. Участниците са изказали почитания на председателя на СК „Адвокат“ Ана Велкова за отличната организация. Проявата бе подкрепена от канторите „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, „Пенков, Марков и партньори“, „Бузева и партньори“, „Боянов и ко“, „Арсов, Начев, Ганева“, „Стойчев, д-р Вълков и ко“, „Гугушев и партньори“, „Варадинов и партньори“ и „Симеонов и Дерменджиев“, както и „Хюндай България“. „Витоша ски“, „Бордшоп“, Бар „Лале“ и „Лаура кетъринг“ подкрепиха домакините да направят преживянането запомнящо се.

Снимки: Цветомир Петков (БТА), Борислав Стефанов и ФБ

About De Fakto

Проверете също

Министър Славов: Процедурата за отстраняване на главния прокурор до края ще отговаря на условията за справедлив процес

             Атанас Славов обяви, че казусът “Осемте джуджета” ще  бъде …

Решението на НС за разходи и трансфери от бюджета в рамките на постъпленията, е обнародвано в „Държавен вестник“

Решението на парламента, което  разрешит разходи и трансфери от бюджета в рамките на събраните постъпления, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 + twelve =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.