Последни новини
Home / Законът / Следователят Бойко Атанасов предлага кандидатуата си за член на ВСС

Следователят Бойко Атанасов предлага кандидатуата си за член на ВСС

Defakto.bg
Бойко Атанасов

Следователят Бойко Атанасов е предложил кандидатурата си за член на ВСС. Предложението си той е направил чрез ВСС до  Общото събрание на следователите за избор на членове на ВСС, съобщиха от съвета.

Следовател Атанасов посочва, че  досегашната му дейност на независим магистрат, го „ангажира морално“ и изразява готовност да вложи своята професионална компетентност за усъвършенстване и независимост на съдебната власт, както и за повишаване морала на ВСС. Посочено е, че в периода от 10.06.2002 г. до 08.05.2009 г. е заемал длъжността „следовател“ в Софийска градска прокуратура, от 08.05.2009 г. работи в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура.

Пред Де Факто популярният бунтар в средите на следствието  Бойко Атанасов заяви, че е предпочел лично да предложи кандидатурата си без да събира подписи заради  безопасността на колегите си.

Общото събрание на следователите за изслушване на кандидатите ще се проведе на 4 юни 2022 г. в зала 3 на Националния дворец на културата. Съгласно чл. 29в от Закона за съдебната власт и чл. 12 от Правилата за провеждане на избори за членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите, предложенията за член на ВСС се депозират  в деловодството на ВСС след обнародване в Държавен вестник на свикването на Общото събрание и не по-късно от два месеца преди първата събота на провеждането му – до 03 април 2022 г. включително, заедно с писменото съгласие на кандидата и се обявяват заедно с мотивите и имената на предложителите на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в срок до три дни от постъпването им.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five − five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.