Последни новини
Home / Законът / 76 върховни съдии одобриха трима кандидати за заместници на Галина Захарова

76 върховни съдии одобриха трима кандидати за заместници на Галина Захарова

Defakto.bg

На свое заседание Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС), при участието на 76 върховни съдии, изслуша предложените от председателя на съда кандидати за заместници на председателя и ръководители на колегии във ВКС (Лада Паунова – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Наказателната колегия, Евгений Стайков – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Търговската колегия, и Мими Фурнаджиева – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Гражданската колегия) и изрази становище в подкрепа на кандидатурите. Това съобщиха от пресцентъра на ВКС.

Изслушани бяха и предложените от общите събрания на съдиите от Първо и Второ граждански отделения и Първо търговско отделение на ВКС кандидати за председатели на отделения: Бранислава Павлова – кандидат за председател на Първо гражданско отделение, Снежанка Николова – кандидат за председател на Второ гражданско отделение, и Тотка Калчева – кандидат за председател на Първо търговско отделение.

На заседанието беше изразено съгласие от съдиите от Върховния касационен съд да бъде предоставена Учебната и почивна база в с. Лозенец за настаняване на бежанци от Украйна.

Пленумът на ВКС не избра членове на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, се посочва още в съобщението на ВКС.

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.