Последни новини
Home / Законът / 76 върховни съдии одобриха трима кандидати за заместници на Галина Захарова

76 върховни съдии одобриха трима кандидати за заместници на Галина Захарова

Defakto.bg

На свое заседание Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС), при участието на 76 върховни съдии, изслуша предложените от председателя на съда кандидати за заместници на председателя и ръководители на колегии във ВКС (Лада Паунова – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Наказателната колегия, Евгений Стайков – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Търговската колегия, и Мими Фурнаджиева – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Гражданската колегия) и изрази становище в подкрепа на кандидатурите. Това съобщиха от пресцентъра на ВКС.

Изслушани бяха и предложените от общите събрания на съдиите от Първо и Второ граждански отделения и Първо търговско отделение на ВКС кандидати за председатели на отделения: Бранислава Павлова – кандидат за председател на Първо гражданско отделение, Снежанка Николова – кандидат за председател на Второ гражданско отделение, и Тотка Калчева – кандидат за председател на Първо търговско отделение.

На заседанието беше изразено съгласие от съдиите от Върховния касационен съд да бъде предоставена Учебната и почивна база в с. Лозенец за настаняване на бежанци от Украйна.

Пленумът на ВКС не избра членове на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, се посочва още в съобщението на ВКС.

About De Fakto

Проверете също

Министърът на правосъдието смята, че за промените в съдебната власт, не е нужно свикване на Велико народно събрание

Пред Венецианската комисия (ВК) в края на седмицата ще представя становището на вносителите на измененията …

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.