Последни новини
Home / Актуално / Честит рожден ден на авторитета адвокат Даниела Доковска!

Честит рожден ден на авторитета адвокат Даниела Доковска!

Defakto.bg
Даниела Доковска

Даниела Доковска, безспорен юрист,  известен наказателен адвокат, изключителен човек  и приятел днес празнува рожден ден.

Да е честита!

Де Факто  пожелава на адвокат Доковска да продължава да обгрижва правото в съдружие с  великолепните  адвокати  –    Ина Лулчева, Васил Василев,  Георги Атанасов, Златка Стефанова и др, –  до един обединени от професионална страст към адвокатската професия, компетенти, почтени към клиента, без  „нерегламентирани методи за оневиняване“.

Даниела Доковска три пъти е член на Висшия адвокатски съвет и негов председател от 2008 до 2014 г.  Тя е първата жена в България, избрана за председател на Висшия адвокатски съвет.

Хоноруван преподавател по наказателен процес в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 1984 г. и член на Съвета на настоятелите му от 2008 до 2014 г.

Носител е на наградата „Човек на годината“ през 2010 г. за работата й свързана с правото за справедлив процес и правна защита  и противопоставянето й на промени в съдебните закони, които ограничават правата на човека. Тя е и сред  учредителите е на сдружението „Български адвокати за правата на човека“.

Безчет са именитите й подзащитни.  В зората на демокрацията, когато бившият държавен глава Тодор Живков изпадна в политическа немилост,  Доковска бе сред малцината, които се наеха да защитават правата му в съда.   Защитната й пледоария по т.нар Дело номер едно, остана  постижение за правото, достойно за изучаване от  студентите.

Доковска е автор на много  научни публикации в областта на наказателния процес, наказателното право и криминологията.   Просветителството, което носи в себе си, умението й да подрежда неподражаемо мислите си, са я превърнали в безспорен и  желан автор за всяко сериозно издание.  Де Факто  многократно е отпечатвало великолепни статии на адвокат Даниела Доковска.  За да не голословим, ви предлагаме удоволствието да си припомните част от тях, които остават актуални.

Кратко разяснение за мафията
За нуждата от четене преди писане (на законопроекти)
Размисли за хипотенузата
За „баланса между правото и справедливостта“
За „рейтинга“ на вещите лица и за вредата от него

Днес повече от всякога никой не може да разследва главния прокурор

About De Fakto

Проверете също

В Министерство на процедурата тръгва публично изслушване на 13 кандидати за съдия в ЕСПЧ

Днес от 10:00 ч. в сградата на Министерството на правосъдието, (гр. София, ул. „Славянска“ № …

Законът за личния фалит мина единодушно на първо четене в правна комисия

Комисията по правни въпроси в парламента  прие на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите …

4 коментара

 1. Палома Ланцман

  Поздравления за наистина голям професионалист и служител на закона

 2. Ясенка

  Да е здрава! Невероятен човек и уникален юрист!

 3. Екатерина Трендафилова

  Невероятен ерудит, блестящ юрист, бележит интелектуалец и неотстъпчив боец, адвокат Даниела Доковска е чест за българската правна общност и скъп приятел!

 4. Нейка Кръстева

  Ако представлявам нещо каро журналист с близо 40 години стаж, го дължа най-вече на Даниела Доковска. От нея научих толкова много неща! Благодарение на нея и колегите й в кантората, нямам нито една осъдителна присъда, въпреки многото дела, които бяха водени срещу мен за журналистически разследвания. Пак благодарение на Даниела Доковска не се срамувам от нито един ред, под който стои моето име (винаги се подписвам). Не мога да й се отблагодаря до края на всичките си животи! Това важи за много колеги.
  Да е жива и здрава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.