Последни новини
Home / Законът / ВКП изпрати на компетентните прокуратури двама от списъка с 19-те на Кирил Петков

ВКП изпрати на компетентните прокуратури двама от списъка с 19-те на Кирил Петков

Defakto.bg

Върховна касационна прокуратурата съобщи, че  изпраща на компетентните прокуратури материали за двама от списъка с 19 души, предоставен ѝ от министър-председателя Кирил Петков за евентуално извършени престъпления от общ характер. Става дума за Васил Божков и Александър Манолев, коиото в съобщението на държавното обвинение са посочени с инициали.

Получените данни от МВР, ДАНС, Антикорупционната комисия и медийните публикации, предадени от министър- председателя, свързани с намиращия се в Дубай Васил Божков, са изпратени на Специализираната прокуратурата, където срещу него се водят няколко разследвания.

Материалите по отношение на Александър Манолев са изпратени на Софийската градска прокуратура, за да бъдат присъединени по досъдебно производство за укриване и избягване на данъчни задължения. Срещу Манолев, припомнят от държавното обвинение, има и дело в Благоевградския съд за т.нар. афера „къщи за гости“. Той е едно от лицата, санкционирано от Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерство на финансите на САЩ и Държавния департамент на САЩ.

От прокуратурата обещават да дават своеовременна информация за последващите си действия по проверката на списъка „Петков“ и препоръчват на медиите и българските граждани да се осведомяват за работата й от достоверни източници с оглед препятстване разпространението на невярна или манипулативна информация.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.