Последни новини
Home / Законът / Съюзът на юристите преизбра Владислав Славов за свой председател

Съюзът на юристите преизбра Владислав Славов за свой председател

Defakto.bg
Владислав Славов

Съюзът на юристите преизбра единодушно Владислав Славов – безспорен авторитет в юридическата гилдия, първи председател на възстановения Върховен административен съд, конституционен съдия, за свой председател, съобщиха от организацията.

Тя е провела 29-ия си конгрес, на който са избрани нови ръководни органи.

В Управителния съвет на СЮБ са избрани председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков и съдиите Николай Гунчев, Марио Димитров, Даниела Христова, Елка Хаджиева, както и прокурорите Валентин Вълков, Ваня Савова, адвокатите Ралица Негенцова, Христофор Кондев, Кети Бозукова, Илия Пачолов, Елена Нонева и нотариусите Красимир Катранджиев и Дешка Рачевец.

В контролната комисия са избрани юристите Румяна Христова, Димо Гочев, Стефан Ботев, Маньо Манев и Жанета Бюйлекова.

На конгреса Съюзът на юристите е приел специално обръщение към членовете на Асоциацията на юристите в Русия и от Белоруския републикански съюз на юристите.

„В него конгресът настоя с възможностите и авторитетът, които тези организации имат, да се обърнат към своите президенти и към техните правителства да спазват международните правни норми, незабавно да прекратят войната, да изтеглят войските си от Украйна и да седнат на масата за преговори, както и да създадат хуманитарни коридори и възможност да се предоставя хуманитарна помощ“, съобщиха от СЮБ.

Съюзът на юристите е най-голямата правна неправителствена организация в България. Тя обединява 3 500 юристи и 23 правни неправителствени организации, сред тях са Институтът за държавата и правото при БАН, Висшият адвокатски съвет, Съюзът на съдиите в България, Асоциация на българските административни съдии, Българска съдийска асоциация, Асоциация на прокурорите в България, Камара на следователите, Нотариалната камара на Р България, Камарата на частните съдебни изпълнители и други организации. СЮБ е член на Международната асоциация на юристите демократи и учредител и член на Европейска асоциация на юристите за демокрация и права на човека.

 

About De Fakto

Проверете също

ВСС отхвърли искане на Гешев за отлагане на заседанието, прие да изслуша Сарафов, Тодоров и дежурните следователи от 1 май

Министърът на правосъдието Крум Зарков подписа за обнародване в Държавен вестник Наказателно процесуалния къдекс, с …

Председателят на СЕС Кун Ленартс открива 30-ия конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE) в София

ХХХ конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE), ще се проведе в периода 31 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 14 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.