Последни новини
Home / Законът / Сотир Цацаров е завел дело срещу Кирил Петков, претендира 15 000 лв. за нанесени вреди

Сотир Цацаров е завел дело срещу Кирил Петков, претендира 15 000 лв. за нанесени вреди

Defakto.bg

Бившият председател на антикорупционната комисия  и настоящ върховен прокурор Сотир Цацаров е завел гражданско дело срещу премиера Кирил Петков за непозволено увреждане, съобщава  „Сега„.  Цацаров претендира  15 000 лв. обезщетение по Закона за задълженията и договорите, който гласи, че „всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму. Във всички случаи на непозволено увреждане вината се предполага до доказване на противното“.

Според Цацаров Кирил Петков му е причинил вреди на 14 януари, като е съобщил по БТВ,  че е отнет достъпът му до класифицирана информация. В исковата си молба Цацаров се оплаква от внушението на Петков, че  е подал оставка като шеф на КПКОНПИ заради отнетия допуск до класифцирана информация. Това обаче не било така, защото той подал оставка ден преди да му бъде спрян достъпът до държавна тайна, допълва изданието.

Цацаров е завел дело за 15 000 лв. и срещу бившия министър на отбраната Бойко Ноев. Поводът е интервю на Ноев пред bTV, в което той казва, че „Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България. Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани, руския „Турски поток“, спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция – всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици“.

Справка в деловодните регистри показва, че тази искова молба е оставена без движение в края на миналата седмица, пише изданието.  Съдът е дал едноседмичен срок на Цацаров да  посочи адреса на Бойко Ноев, а не да очаква съдът да го издири служебно. Както и да плати държавната такса от 80 лева.

About De Fakto

Проверете също

Министър Славов: Процедурата за отстраняване на главния прокурор до края ще отговаря на условията за справедлив процес

             Атанас Славов обяви, че казусът “Осемте джуджета” ще  бъде …

Решението на НС за разходи и трансфери от бюджета в рамките на постъпленията, е обнародвано в „Държавен вестник“

Решението на парламента, което  разрешит разходи и трансфери от бюджета в рамките на събраните постъпления, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.