Последни новини
Home / Законът / Иван Гешев е компрометиран даже на ниво Европейски съюз, смята премиерът Кирил Петков

Иван Гешев е компрометиран даже на ниво Европейски съюз, смята премиерът Кирил Петков

Defakto.bg

„Факт е, че господин Гешев е абсолютно компрометиран даже на ниво Европейски съюз. Факт е, че последните действия бяха ясно отразени, но имаше разлика – една и съща информация влезе в прокуратурата и в Европейската прокуратура.“

Това заяви по адрес на главния прокурор Иван Гешев министър-председателят Кирил Петков, който присъства на представянето на годишния отчет на Министерството на вътрешните работи в Главна дирекция „Национална полиция“, съобщи Нова тв.

Според Петков прокуратурата не работи, но има разлика между прокурорите и начина, по който се управлява прокуратурата: „Вярвам, че има честни прокурори, смели. Вече е трудно да има скрито-покрито и дезинформация. Времената се променят“.

Той поздрави ръководството на МВР, че е „на страната на народа“. По думите му сега сме във времена на промяна и трябва да изберем къде да застанем – от страната на закона и на народа или от страната на статуквото, корупцията и недосегаемите.

„Имахме честни избори. Ако имаше купуване на гласове и местните дерибеи продължаваха да контролират гласовете, нямаше да сме тук. Дори опозицията не може да каже нищо по този повод“, добави Петков.

Министър-председателят поздрави МВР и Бойко Рашков за работата им и затова, че  „законността се връща в България”. „Няма я идеята за недосегаемите. Никой не е над закона. Вече няма наши, няма ваши. Има закон, който трябва да се спазва”Той е убеден, че  законността се връща в България и че никой не е над закона: „Вече няма наши и ваши. Има закон, който трябва да се спазва и който си мисли, че сме в старите времена – те вече не съществуват. Не ни е страх нито от хората в подземния свят, които имаха връзки с предишната власт, нито от самите хора, които бяха част от корупционния модел в предишната власт“.

Петков  предупреди, че промяната е дълъг процес и че България ще може да се промени, ако всеки поеме отговорността си.

В отчета си  Бойко Рашков акцентира, че ще бъдат направени промени в НПК: „Няколко пъти аргументирах тази потребност в парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност. Промените ще са в четири направления. Част от тях касаят образуването на досъдебни производства, извършването на някои действия по разследванията и др. Ако законите не са актуални, те не могат да обслужват днешните отношения. Работим в тази посока”,  каза Рашков.

 

 

About De Fakto

Проверете също

В Министерство на процедурата тръгва публично изслушване на 13 кандидати за съдия в ЕСПЧ

Днес от 10:00 ч. в сградата на Министерството на правосъдието, (гр. София, ул. „Славянска“ № …

Законът за личния фалит мина единодушно на първо четене в правна комисия

Комисията по правни въпроси в парламента  прие на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + seventeen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.