Последни новини
Home / Законът / Иван Демерджиев се отказа от поста зам.министър в МВР. Бойко Рашков: Няма междуличностен проблем

Иван Демерджиев се отказа от поста зам.министър в МВР. Бойко Рашков: Няма междуличностен проблем

Defakto.bg

Бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев се отказва от поста заместник вътрешен министър.  Това става ясно девет дни след като правителствената пресслужба обяви, че за заместник -министър на вътрешните работи е назначен Демерджиев.

В имей до медиите той  съобщи, че този пост няма да му позволи да изпълни основното си желание – да помогне за реалната промяна в България.  От съобщението му става ясно, че в последните месеци той е водил разговори с представители на кабинета, включително и с премиера Кирил Петков, за негови ангажименти, свързани с борбата с корупцията.  В тях Демерджиев  е  изразявал съображения и обструкции относно мястото му в МВР. От  думите му се разбира, че не е получил яснота по това какво се очаква от него и при какви условия ще работи като заместник-министър на вътрешните работи, затова и не е поемал отговорността да заеме поста.

По този повод Бойко Рашков заяви, че  отказът на Иван Демерджиев да остане на поста негов заместник не е предизвикан от междуличностен конфликт:

Колегата Демерджиев обаче там идеята беше малко по-друга – той да поработи малко, да ни помогне в този напрегнат момент сега в министерството, след което идеята беше за нещо различно. И тъй като за момента няма движение за това различното, за което казвам и затова колегата Демерджиев отказа да встъпи в длъжност.  Ние сме готови, когато пожелае колегата Демерджиев, ние сме работили с него, той беше заместник-министър на правосъдието, разбираме се прекрасно, не е някакъв личностен или междуличностен проблем“.

About De Fakto

Проверете също

Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев, предложението на СГП не било мотивирано

Главният прокурор Иван Гешев е върнал на Софийска градска прокуратура предложението  за сваляне на имунитета …

ВСС отхвърли искане на Гешев за отлагане на заседанието, прие да изслуша Сарафов, Тодоров и дежурните следователи от 1 май

 Наказателно процесуалния къдекс, с който се въвежда механизъм за независимо разследване на главния прокурор отпътува …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.