Последни новини
Home / Законът / СГП протестира 20-годишната присъда на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

СГП протестира 20-годишната присъда на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

Defakto.bg
5-годишният Никита

Софийска градска прокуратура е протестирала 20-годишната присъда на Герман Костин, издадена  от Софийският градски съд на 24 март т.г.  за убийство на дете.  Руснакът Герман Костин е подсъдим за убийството на 5-годишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар при язовир „Искър“ през февруари 2015 г.

Дни преди да изплува телцето,  край Приморско  бе открито тялото и на майката на Никита – Ана Леонтиева, но не се събраха докозателства за връзка на обивняемия със смъртта й.

Обвинителният акт бе внесен в съда от СГП на 24.10.2016 г. , а през 2018 г.  Костин получи   „доживотен  затвор без замяна“ от състав на СГС.  Присъдата бе отменена от Софийския апелативен съд и делото е върнато на СГС за ново разглеждане от друг състав. След ново разглеждане на делото,  съдът отново призна Костин за  виновен, като му наложи 20 години „лишаване от свобода“.

В протеста си СГП сочи, че  постановената присъда следва да бъде изменена, като на подсъдимия бъде наложено най-тежкото наказание „доживотен затвор без  замяна“.

Деянието е изключително тежко, осъществено спрямо беззащитно малолетно дете, като интензитетът на действията на подсъдимия надхвърля необходимото за причиняване на смърт на жертвата и е проявена жестокост както преди отнемането на живота, така и при последващите действия на подсъдимия по натъпкване на безжизненото тяло на детето в куфар и изхвърлянето му в язовир Пасарел, посочва прокуратура.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдът издирва Йоан Матев, подсъдим за умишлено убийство в Борисовата градина и адвокатите му

Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото срещу Йоан Матев, подсъдим за …

ВАС окончателно отхвърли искането на Йорданова да бъдат обследвани действия на Гешев преди да стане гл. прокурор

Петчленен състав на Върховния административен съд остави в сила определение на тричленен състав от 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.