Последни новини
Home / Законът / Новият стар окръжен прокурор на Разград официално встъпи в длъжност

Новият стар окръжен прокурор на Разград официално встъпи в длъжност

Defakto.bg
Апелативения прокурор на Варна Владимир Чавдаров (вляво) и встъпилия за втори път в длъжност окръжен прокурор Тихомир Тодоров

На церемония в присъствието на колеги, прокурор Тихомир Тодоров официално встъпи в длъжност като административен ръководител на Окръжна прокуратура – Разград за втори път.   С решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 23 март 2022 г., прокурор Тодоров е определен да заеме длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Разград”, след проведен конкурс.

Акт за встъпване в длъжност на новоизбрания стар окръжен прокурор на Разград връчи ръководителят на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров. Той приветства своя колега с избора му за втори път и му пожела да продължава да върви уверено и мъдро по професионалния си път, съобщават от АП.

Тихомир Косев Тодоров започва своята кариера в Прокуратурата на Р България през януари 1995 година, когато е назначен на длъжност „следовател“ в Окръжната следствена служба в Разград. През май 1997 година става „прокурор“ в Районната прокуратура в града, където остава четири години.

В периода от юни 2001 до края на юли 2010 година заема длъжността „прокурор“ в Разградската окръжна прокуратура. След това е назначен за заместник-окръжен прокурор на структурата. От март 2017 година е неин административен ръководител – окръжен прокурор.

Прокурор Тодоров има над 27 години юридически стаж, преминал изцяло в Прокуратурата на Република България.

About De Fakto

Проверете също

Образуваха дисциплинарни производства срещу военни магистрати заради подслушвани разговори с президента

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет  образува дисциплинарни производства за налагане на дисциплинарни наказания на …

ЕСПЧ: Съдилищата не са зачели правата на жертва на сексуална експлоатация, с чиито пари се е обогатявал трафикантът й

 На 28 ноември Европейският съд постанови решението си по жалба Krachunova v. Bulgariа.  За първи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.