Последни новини
Home / Законът / ССБ откри дарителска сметка в помощ на магистратите от съдебната система на Украйна

ССБ откри дарителска сметка в помощ на магистратите от съдебната система на Украйна

Defakto.bg

Съюзът на съдиите в България като честити на правната общност Деня на Конституцията и юриста , отправя призив към колегията  за събиране на дарения и средства за закупуване  на предпазни средства на  работещите в съдебната система на Украйна.  ССБ се присъединява към инициативата на  португалските съдии и за целта е открил дарителска набирателна сметка (виж по долу), като събраните средства  от нея ще бъдат препратени по дарителската сметка на Асоциацията на португалските съдии „Помощ за Украйна“.

Призивът е отправен към  българските съдии, прокурори, следователи, съдебни служители, представители на останалите правни професии, както и българските граждани.

Пълният текст на апела на ССБ:

 

                            Скъпи колеги,

 

Днес честваме Деня  на Конституцията и юриста в условията на войната в Украйна, която погазва  държавния суверинитет и основните човешки права – фундамента на всяка демократична конституция. В момента ставаме свидетели на изключителната борба на един народ в защита на свободата му, най-висшата конституционна ценност. разкри дарителска набирателна сметка, събраните средства по която  ще бъдат препратени по дарителската сметка на Асоциацията на португалските съдии „Помощ за Украйна“.

От началото на военната инвазия на Русия украинските съдилища продължават да осъществяват своята дейност. Украинските съдии и съдебни служители работят или чрез дистанционен достъп, или в съдебните сгради, в които това е възможно. За да продължи тяхната служба на закона в условията на активни военни действия, те се нуждаят от лични предпазни средства, за което отправиха призиви за помощ към международната съдийска общност. Асоциацията на португалските съдии се ангажира да закупи и изпрати необходимите предпазни средства, които са на значителна стойност, за което организира дарителска кампания сред юридическата общност.

Съюзът на съдиите в България се присъединява към инициативата на Асоциацията на португалските съдии за събиране на дарения за закупуване на средства за лична защита на работещите в съдебната система на Украйна, като разкри дарителска набирателна сметка, събраните средства по която  ще бъдат препратени по дарителската сметка на Асоциацията на португалските съдии „Помощ за Украйна“.

Призоваваме българските съдии, прокурори, следователи, съдебни служители, представители на останалите правни професии, както и българските граждани да направят парични дарения по долупосочената сметка:

 

Съюз на съдиите в България

BG25UNCR70001522787294

УниКредит Булбанк

UNCRBGSF          

      (За съдиите в Украйна)

 

Честит празник!         

                 Управителният съвет на Съюза на съдиите в България

 

                                         

 

       

 

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: Адвокатурата е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията.

Българската адвокатура е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията. Това заяви за БНР …

ВАС окончателно: Партия „Единение“ на бившия зам. земеделски министър Иван Христанов няма да участва в местните избори

  Тричленен състав на ВАС остави без разглеждане жалбата на Политическа партия (ПП) „Единение“, чиито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.