Последни новини
Home / Законът / 615 кандидати се явиха на изпит за 39 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища

615 кандидати се явиха на изпит за 39 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища

Defakto.bg

 

В деня на Конституцията и юриста  615 кандидати от 843 допуснати се явиха  на конкурс, обявен от Съдийската колегия на ВСС  за  заемане на 39 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища.  Писменият изпит се проведе в  зали 5-та и 6-та на  Интер Експо Център в столицата.
 В 9,20 часа, в присъствието на членовете на двете конкурсни комисии, бяха  изтеглени  по един казус от гражданско,  наказателно право и право  на Европейския съюз и правата на човека.
От явилите се кандидати – 227 предадоха в запечатан плик отговори по казуса от гражданско-правните науки,  384 – по казуса от наказателно-правните науки, а трима се отказаха от участие в конкурса.
За заемане са  обявени 12 длъжности в Софийски градски съд, 4 в Окръжен съд – Варна, 3 в Окръжен съд – Пловдив, по 2 в окръжните съдилища в градовете Бургас, Пазарджик и София и по 1 в окръжните съдилища в Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково и Шумен.

Кандидатите получили оценка не по-ниска от 4,50 на казуса и не но-ниска от 4,50 на теста ще бъдат допуснати до устен изпит.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Заловеният „скитник“ с псевдоним „Червения пират“ признал, че е автор на заплахите до съдии и министри

Мъжът, задържан за отправяни към магистрати заплахи, е действал сам. Предполага се, че страда от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.