Последни новини
Home / Законът / За неверни сведения при кандидатстване за европейски средства управител на дружество получи условна присъда

За неверни сведения при кандидатстване за европейски средства управител на дружество получи условна присъда

Defakto.bg

Управител на дружество е бил наказан за представяне на неверни сведения при кандидатстване за получаване на средства от фондове на Европейския съюз, съобщава АП – София.

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград, което съдът е одобрил.  За извършеното от него престъпление му е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

В качеството си на управляващ и представляващ търговско дружество „А.Б.Р.“ ЕООД, подсъдимият посетил Общинска служба „Земеделие“ в Благоевград. Предприемачът подал заявление за подпомагане за 2019 г., форма за юридически лица и таблици, като декларирал 30 парцела, ползвани от фирмата му на правно основание. Сред посочените от него имоти били такива с различна площ в села в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир.

В действителност обвиняемият нямал право да използва тези земи. Освен това управляваното от него дружество нито ги обработвало, нито ги поддържало в добро земеделско и екологично състояние, отговарящо на изискванията за подпомагане. Средствата, за чието получаване С.Р. кандидатствал, са били предоставени на българската държава от фондовете на Европейския съюз по различни схеми и мерки.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

About De Fakto

Проверете също

След 12 часа дискусии по Изборния кодекс в петък, заседанието приключи с обещание за дело в съда (обновена)

След 12 -часов дебат по извънредните  промени в изборното законодателство,  петъчният  парламентарен ден приключи с …

Съобщение на Инспектората към ВСС за нов образец на имуществените декларации

Инспекторатът към ВСС разпространи съобщение за утвърждаване на нов образец на имуществените декларации по чл. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.