Последни новини
Home / Законът / От 26 април СЕС ще излъчва на живо устни състезания по дела, съдебни решения и заключенията на генералните адвокати

От 26 април СЕС ще излъчва на живо устни състезания по дела, съдебни решения и заключенията на генералните адвокати

Defakto.bg

За да улесни достъпа на обществеността до своята правораздавателна дейност, от 26 април Съдът на Европейския съюз ще предлага система на стрийминг, съобщава пресслужбата на съда.

Обявяването на решенията на Съда и представянето на заключенията на генералните адвокати ще бъдат излъчвани на живо на неговия уебсайт.  Излъчването, което на този етап се отнася само до делата, разпределени на голям състав, ще бъде активирано в началото на заседанията в съответствие с графика, предвиден в календара на съдебните заседания.

Съдебните заседания за изслушване на устните състезания по делата, разпределени на големия състав на Съда, по принцип също ще бъдат излъчвани на запис по време на пилотна фаза от 6 месеца.

Съдебните заседания могат да бъдат гледани съответно същия ден от 14,30 ч. насетне (за съдебните заседания, проведени сутринта) или на следващия ден от 9,30 ч. насетне (за съдебните заседания, проведени следобед), но не са достъпни за последващи справки.
Излъчванията са предвидени, за да позволят на гражданите да следят съдебните заседания при същите условия, както ако присъстваха физически. Ето защо те ще се ползват от симултанен превод на устните състезания на езиците, необходими за правилното протичане на заседанието.

About De Fakto

Проверете също

Над 130 участници в Международна конференция „Стоп на омразата“ се обявиха за толерантност между хората

За мен е чест да открия конференцията „Стоп на речта на омразата“ с организатори Прокуратурата …

В ход е изпълнение на мерките по препоръките на ЕК, отчете Съветът за върховенство на правото

В ход е изпълнение на мерките по отправените от Европейската комисия препоръки с третия годишен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.