Последни новини
Home / Законът / От 26 април СЕС ще излъчва на живо устни състезания по дела, съдебни решения и заключенията на генералните адвокати

От 26 април СЕС ще излъчва на живо устни състезания по дела, съдебни решения и заключенията на генералните адвокати

Defakto.bg

За да улесни достъпа на обществеността до своята правораздавателна дейност, от 26 април Съдът на Европейския съюз ще предлага система на стрийминг, съобщава пресслужбата на съда.

Обявяването на решенията на Съда и представянето на заключенията на генералните адвокати ще бъдат излъчвани на живо на неговия уебсайт.  Излъчването, което на този етап се отнася само до делата, разпределени на голям състав, ще бъде активирано в началото на заседанията в съответствие с графика, предвиден в календара на съдебните заседания.

Съдебните заседания за изслушване на устните състезания по делата, разпределени на големия състав на Съда, по принцип също ще бъдат излъчвани на запис по време на пилотна фаза от 6 месеца.

Съдебните заседания могат да бъдат гледани съответно същия ден от 14,30 ч. насетне (за съдебните заседания, проведени сутринта) или на следващия ден от 9,30 ч. насетне (за съдебните заседания, проведени следобед), но не са достъпни за последващи справки.
Излъчванията са предвидени, за да позволят на гражданите да следят съдебните заседания при същите условия, както ако присъстваха физически. Ето защо те ще се ползват от симултанен превод на устните състезания на езиците, необходими за правилното протичане на заседанието.

About De Fakto

Проверете също

При 64,22 % активност приключи изборът на съдиите за членове на ВСС, предстои преброяване на гласовете

Изборът на шестима съдии от съдебната квота приключи,  обяви в 18 ч. Мина Топузова,  председател …

Съдиите не успяха да изберат нито един от 15-те кандидати за членове на ВСС, изборът продължава в неделя (кой колко гласове взе на първи тур)

Избирателна комисия  констатира, че нито едни от кандидатите не е получил повече от половината от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.