Последни новини
Home / Законът / Още двама прокурори са предложени за членове на новия ВСС, кандидатите за 4-ри изборни места станаха осем

Още двама прокурори са предложени за членове на новия ВСС, кандидатите за 4-ри изборни места станаха осем

Defakto.bg
Още две кандидатури за участие в избора  за нови членове на ВСС постъпиха във ВСС.  Това са  предложенията за   Станислав Стойков – прокурор в Софийска градска прокуратура и Европейски делегиран прокурор към Европейската прокуратура, и на Димитринка Шкодрова-Георгиева – заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Ямбол.

До момента кандидатите за 4 изборни места в новия ВСС  от прокурорската квота  са  осем.

Станислав Стойков има над 17 години юридически стаж, изцяло в Прокуратурата на Република България. В предложението е посочено, че той „се е доказал като професионалист в работата си“, има „богат международен опит, включително в Европейски органи и институции“, а професионалните му интереси надхвърлят „чисто прокурорската работа и достигат области като законодателство (на ниво актове на ЕС) и междуинституционални отношения“.

Изразена е увереност, че кандидатът ще допринесе за изграждане на нова визия за дейността на съдебната власт, за подобряване качеството на работа на магистратите и за изграждане на изцяло нов и модерен имидж на съдебната система.  За  прокурор Стойков се казва, че се ползва с  доверие и уважение, както и че ще бъде носител на нови идеи, които да върнат общественото доверие в прокуратурата, на желаното ниво.

Целият юридически и трудов стаж на прокурор Димитринка Шкодрова-Георгиева е в съдебната система. Тя е била младши прокурор, заместник-районен прокурор и районен прокурор на Районна прокуратура – Ямбол, прокурор в Окръжна прокуратура – Ямбол, като към настоящия момент е заместник-окръжен прокурор.

В предложението е посочено, че прокурор Георгиева е компетентен  и квалифициран магистрат „с много добри познания в областта на нормативната уредба на Република България и правото на Европейския съюз, с отлична обща и правна култура“.  В работата си се  ръководи единствено от вътрешното си убеждение и закона, и „не се поддава на натиск, заплахи, преки или косвени влияния от представители на която и да е друга власт“, сочат прокурорите от съдебен район  на окръжна  прокуратура Ямбол.   Колегите й я определят като открита за изслушване и възприемане на нови или различни аргументи и гледни точки, способна за работа в екип и мотивирана да усъвършенства професионалните си качества. Изтъкат, че  като прокурор Георгиева се ползва с доверие и авторитет сред своите колеги и юридическата общност в града, както и че със своята репутация допринася за запазването и повишаването на доверието в прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

Държавата хищно укрива важна за обществото информация

Държавата хищно укрива важна за обществото информация, независимо че от 22 години съществува специален закон как …

Рискът за здравето на издирваното лице може да отложи, но не и да обоснове отказ за изпълнение на ЕЗА

Според генерален адвокат Campos Sánchez-Bordona сериозният риск за здравето на издирваното лице може да обоснове …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.