Последни новини
Home / Законът / Инспекторатът към ВСС подсеща магистратите, че на 16 май изтича срока за ежегодните декларации за имуществото

Инспекторатът към ВСС подсеща магистратите, че на 16 май изтича срока за ежегодните декларации за имуществото

Defakto.bg

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) напомня на съдиите, прокурорите и следователите, че съгласно чл. 175в, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) декларациите за имущество и интереси по чл. 175а, ал. 1, т. 1 от ЗСВ се подават ежегодно до 15 май – за предходната календарна година. Срокът за подаване на декларациите за 2021 г. изтича  на 16.05.2022 г. (понеделник), тъй като 15.05.2022 г. е неприсъствен ден.

Имуществените декларации се подават пред ИВСС:

  1. на хартиен носител, придружени с копие на електронен носител (CD или USB флаш памет), чрез използването на един от следните способи:

– лично в служба ,,Регистратура“ на ИВСС – всеки работен ден от  09:00 ч. до 17:00 ч.,

– по пощата,

– чрез пощенската кутия на ИВСС, монтирана до входната врата на сградата на Инспектората, находяща се в гр. София, ул. ,,Георг Вашингтон“ № 17,

или

  1. по електронен път, подписани с квалифициран електронен подпис, създаден съгласно изискванията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, чрез изпращане на e-mail: [email protected].

Имуществените декларации се подават по образец, утвърден от главния инспектор на ИВСС, достъпен на интернет страницата на ИВСС на адрес:
http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/124, раздел ,,Образци“.

Едновременно с имуществената декларация може да се подадат и декларации-съгласие по чл. 62, ал. 5, т. 1 от Закона за кредитните институции за разкриване на банкова тайна от лицата, чието имущество се декларира,    а именно: от магистратите, от техните съпрузи или от лицата, с които се намират във фактическо съжителство на съпружески начала, и от ненавършилите пълнолетие деца.

Декларациите-съгласие се подават по утвърдени от главния инспектор образци, достъпни на интернет страницата на ИВСС на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/149, раздел ,,Образци“, без да е необходима нотариална заверка на подписа на декларатора.

 

About De Fakto

Проверете също

Законопроект на ГЕРБ – СДС приключва радикално и „веднъж завинаги“ носталгията по комунизма

  Ще има глоби, ако сградите в България нямат табели, че комунистическият режим е престъпен …

След 18 – часово заседание, мнозинството в НС въведе смесено гласуване и сложи точка на машинния вот

Мнозинство от 124 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП гласува окончателно, че в големите секции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.