Последни новини
Home / Законът / Конференция за медиацията и намаляване на домашното насилие и междусъседски спорове в общността

Конференция за медиацията и намаляване на домашното насилие и междусъседски спорове в общността

Defakto.bg

В понеделник от  13:00 до 18.00 ч. в Българската търговско-промишлена палата, София, ул. „Искър“ № 9 ще се проведе Конференция „Медиацията в общностите – между теорията и практиката“ по проект Насърчаване използването на медиацията в Столична община район „Лозенец“ за намаляване на домашното насилие, междусъседски спорове и подобряване на климата в общността.
Целта на конференцията е да  предостави форум на учени и практици за задълбочен дебат по актуални и спорни проблеми на теорията и практиката на медиацията в общностите и по-конкретно във връзка със спорове и конфликти между съседи,
домашното насилие, семейната, училищната медиация, а така също и задължителната медиация, казват организаторите.  Ще бъдат докладвани и резултатите от проекта, в т.ч. проведеното емпирично проучване за проблемите в кварталите, които могат да се решат посредством медиация.

Ще бъде представена практиката на създадената Приемна „Медиацията среща гражданите“ към Столична община, район „Лозенец“ и сродни структури. Предмет на внимание ще бъде и изготвената Карта на услугите по медиация и други социални услуги за подкрепа на гражданите, жертви на насилие или намиращи се в конфликт. Ще бъде обсъдено обучението на служители на Столична община, район „Лозенец“ и на експерти, работещи с нея, за медиатори и координатори на приемна за медиация. Конференцията е част от кампанията за популяризиране на медиацията и споделяне на опита.

About De Fakto

Проверете също

След 12 часа дискусии по Изборния кодекс в петък, заседанието приключи с обещание за дело в съда (обновена)

След 12 -часов дебат по извънредните  промени в изборното законодателство,  петъчният  парламентарен ден приключи с …

Съобщение на Инспектората към ВСС за нов образец на имуществените декларации

Инспекторатът към ВСС разпространи съобщение за утвърждаване на нов образец на имуществените декларации по чл. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.