Последни новини
Home / Законът / Йорданова обсъди наредбата за висшето образование по право с деканите на всички юридически факултети

Йорданова обсъди наредбата за висшето образование по право с деканите на всички юридически факултети

Defakto.bg

 

 Министърът на правосъдието Надежда Йорданова и нейният заместник Борислав Ганчев обсъдиха във вторник наредбата за висшето образование по право с деканите на всички юридически факултети у нас.

Срещата е  продължение на работата по наложителните изменения в Наредбата  и на широката дискусия, инициирана от министърът и неговият заместник  за актуалното състояние на юридическото образование и необходимостта от промени в единните държавни изисквания за обучение по специалността „Право“.

Представителите на юридическите факултети в страната  изразиха становища по предложенията за нова уредба, оцениха ги като балансирани и отговарящи на съвременните изисквания, и се ангажираха да предоставят конкретни становища. Освен въвеждане на засилено практическо обучение, проекта предвижда и въвеждането на задължителна дисциплина по Защита на правата на човека.

За целта на проекта Министерство на правосъдието проведе анкета сред над 1700 студенти и наскоро завършили юристи. Сред направените предложения бяха въвеждането на единен изпит за прием по специалност „Право“ в университетите у нас, засилване на практическата подготовка, включително чрез решаване на казуси, симулативни процеси и подготовка на юридически документи, актуализиране на учебната програма.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.