Последни новини
Home / Законът / До 10 юни ВКС приема заявления за участие в избора на трима съдии в КАК на Съдийската колегия

До 10 юни ВКС приема заявления за участие в избора на трима съдии в КАК на Съдийската колегия

Defakto.bg

До 10.06.2022 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор на трима членове на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия, съобщават от там.

С решение по т. 15 от Протокол № 22/31.05.2022 г. на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е изменена разпоредбата на чл. 3, ал. 1 от Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС в частта, свързана с участието на професионалната квота в Комисията, като е регламентирано от Пленума на Върховния касационен съд (ВКС) да бъдат избрани четирима действащи към момента на избора съдии със специализация по материя: двама съдии със специализация по гражданско право и двама съдии със специализация по наказателно право.
За попълване на състава на Комисията предстои провеждането на процедура за избор от Пленума на Върховния касационен съд на трима действащи съдии за нейни членове – двама със специализация по наказателно право и един със специализация по гражданско право.
Затова до ръководителите на апелативните, окръжните, военните съдилища и Специализирания наказателен съд са изпратени писма относно възможността за подаване във Върховния касационен съд на заявления от съдиите за участие в процедурата в срок до 10.06.2022 г. включително, като на 15.06.2022 г. ще се проведе заседание на Пленума на ВКС за избор на членове на Комисията. Документите се подават лично, по пощата, по електронен път ([email protected]) или по факс (02/9883985). Към заявленията се прилагат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от ЗСВ. Кандидатите следва да отговарят и на критериите, предвидени във Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Бивша заместничка на Невена Зартова виждала два пъти Мартин Божанов – Нотариуса в кабинета й

Бивша  заместничка на бившия районен прокурор на София Невена Зартова съобщи пред Прокурорската колегия, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.