Последни новини
Home / Законът / Зам.-министър Емил Дечев проведе среща с представители на синдикални организации в затворите

Зам.-министър Емил Дечев проведе среща с представители на синдикални организации в затворите

Defakto.bg

 

Изготвеният от ръководството на ГДИН анализ за оптимизиране на натовареността на служителите в дирекцията ще бъде предоставен на синдикатите за становище. За това са се споразумели на работна среща в Министерството на правосъдието ресорният заместник-министър Емил Дечев, главният секретар Десислава Гайдарова, професионалното ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) и представители на синдикалните организации към двете дирекции – Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служителите, съобщи МП.

Преди срещата вчера слyжитeли нa зaтвopитe oт цялaтa cтpaнa излязoxa нa пpoтecти с искания за  yвeличeниe на възнагражденията, подобряване на условията за работа и  нови щатове.

Зам.-министър Дечев е заявил, че оптимизиране не означава съкращаване на служители, а по-равномерно вътрешно разпределение на натовареността в териториалните звена.
Срещата е била в изпълнение на поетия от Министерството на правосъдието ангажимент за открит разговор и непрекъснат диалог при идентифицирани проблеми и въпроси, касаещи дейността на двете специализирани дирекции.

Предстои нова среща още в първите дни на следващата седмица, на която се очаква анализът да бъде финализиран и съгласуван от всички заинтересовани страни.
Министерството на правосъдието ще продължи да предприема стъпки за реализиране на набелязаните приоритети в дейността на двете специализирани дирекции, сред които изграждане на политиката на доходите, управление на работната сила, кариерно израстване, подобряване условията на труд, превенция и противодействие на корупцията и др., се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

При 64,22 % активност приключи изборът на съдиите за членове на ВСС, предстои преброяване на гласовете

Изборът на шестима съдии от съдебната квота приключи,  обяви в 18 ч. Мина Топузова,  председател …

Съдиите не успяха да изберат нито един от 15-те кандидати за членове на ВСС, изборът продължава в неделя (кой колко гласове взе на първи тур)

Избирателна комисия  констатира, че нито едни от кандидатите не е получил повече от половината от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.