Последни новини
Home / Законът / Зам.-министър Емил Дечев проведе среща с представители на синдикални организации в затворите

Зам.-министър Емил Дечев проведе среща с представители на синдикални организации в затворите

Defakto.bg

 

Изготвеният от ръководството на ГДИН анализ за оптимизиране на натовареността на служителите в дирекцията ще бъде предоставен на синдикатите за становище. За това са се споразумели на работна среща в Министерството на правосъдието ресорният заместник-министър Емил Дечев, главният секретар Десислава Гайдарова, професионалното ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) и представители на синдикалните организации към двете дирекции – Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служителите, съобщи МП.

Преди срещата вчера слyжитeли нa зaтвopитe oт цялaтa cтpaнa излязoxa нa пpoтecти с искания за  yвeличeниe на възнагражденията, подобряване на условията за работа и  нови щатове.

Зам.-министър Дечев е заявил, че оптимизиране не означава съкращаване на служители, а по-равномерно вътрешно разпределение на натовареността в териториалните звена.
Срещата е била в изпълнение на поетия от Министерството на правосъдието ангажимент за открит разговор и непрекъснат диалог при идентифицирани проблеми и въпроси, касаещи дейността на двете специализирани дирекции.

Предстои нова среща още в първите дни на следващата седмица, на която се очаква анализът да бъде финализиран и съгласуван от всички заинтересовани страни.
Министерството на правосъдието ще продължи да предприема стъпки за реализиране на набелязаните приоритети в дейността на двете специализирани дирекции, сред които изграждане на политиката на доходите, управление на работната сила, кариерно израстване, подобряване условията на труд, превенция и противодействие на корупцията и др., се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.