Последни новини
Home / Законът / Прокурори и следователи на обучение от американски спецове по разследването на финансови измами и корупция

Прокурори и следователи на обучение от американски спецове по разследването на финансови измами и корупция

Defakto.bg

 Прокурори и следователи от Върховна касационна прокуратура, Специализирана прокуратура, Софийска градска прокуратура (СГП), Следствения отдел на СГП и Националната следствена служба, както и разследващи полицаи, участваха в семинар за използването на данни при разследване на сложни дела за финансови измами и корупция.   Събитието е организирано от Департамента по правосъдие на САЩ.  Форумът се провежда като продължение на установеното сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Департамента по правосъдие на САЩ, съобщава държавното обвинение.

Целта на форума е участниците да обменят опит в уменията за анализ – къде да търсят и как да използват данни, така че да бъдат улеснени правоприлагащите органи да образуват и водят дела с фактическа и правна сложност по случаи, които иначе биха могли да останат неразкрити или недоказани.

Представители на Департамента по правосъдието на САЩ, които се занимават с  разследване на измами са споделиле  как използват анализа на данни, за да идентифицират и изградят успешни разследвания. Представени са и  казуси, свързани с най-добрите опит и практики, както във фазата на разследване, така и в съдебната фаза, при измами и дела за корупция.

 

About De Fakto

Проверете също

При 64,22 % активност приключи изборът на съдиите за членове на ВСС, предстои преброяване на гласовете

Изборът на шестима съдии от съдебната квота приключи,  обяви в 18 ч. Мина Топузова,  председател …

Съдиите не успяха да изберат нито един от 15-те кандидати за членове на ВСС, изборът продължава в неделя (кой колко гласове взе на първи тур)

Избирателна комисия  констатира, че нито едни от кандидатите не е получил повече от половината от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.