„В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС  във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията в Закона за държавния бюджет в сряда“, се казва още  в съобщението.

От президентската институция уточниха, че  е получено писмо от ПГ на „Продължаваме промяната“ за  невъзможността да участват в свиканите от държавния глава консултации.

„Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“, казват от президентството.

 Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност.

В събота ра Петков заяви, че ще приема мандата и ще  преговаря с досегашните коалиционни партньори – БСП и „Демократична България“, както и с други депутати, които, по думите му, са готови да бъдат независими. По конституция мандатът се връчва на шефовете на парламентраните групи.