Последни новини
Home / Законът / Слави Трифонов съди Кирил Петков за обезщетение от 50 000 лв. за нанесени неимуществени вреди

Слави Трифонов съди Кирил Петков за обезщетение от 50 000 лв. за нанесени неимуществени вреди

Defakto.bg
Кирил Петков гостуваше в предаването на Слави Трифонов преди да се разминат представите им за управлението на държавата.

На 24 юни 2022 г. в СГС постъпи искова молба от Слави Трифонов срещу Кирил Петков за причинени неимуществени вреди от изказване, направено на 13 юни 2022 г. по време на пресконференция.   Размерът на иска е 50 000 лв, съобщи пресслужбата на съда.

Делото е по реда на чл. 45  от ЗЗД за непозволено увреждане.
Повод за иска са думите на премиера  Петков,  че:   „България има шанс. Мафията загуби коалиционния си партньор. Разчитам, че този тип смелост ще бъде заразителен и в този парламент ще имаме мнозинство от хора, които казват „Не“ на мафията„.
Те бяха изречени  след като Слави Трифонов изтегли министрите  си от правителството, а петима депутати и спортният министър напуснаха ИТН.
На 13 юни,  лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че ще заведе дела срещу премиера Кирил Петков, вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и спортния министър в оставка от ИТН Радостин Василев за думите им на брифниг по негов  адрес.
„Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения“,  заяви Трифонов. Той също така изрази увереност, че ще ги спечели.
Срещу лъжите, стоят фактите, каза още лидерът на ИТН.

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.