Последни новини
Home / Законът / Съдът издирва Йоан Матев, подсъдим за умишлено убийство в Борисовата градина и адвокатите му

Съдът издирва Йоан Матев, подсъдим за умишлено убийство в Борисовата градина и адвокатите му

Defakto.bg

Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото срещу Йоан Матев, подсъдим за умишленото убийство на 15-годишния Георги Игнатов на 02.06.2015 г. в парк „Борисова градина“ в столицата.

Причина за отлагането стана неявяването на подсъдимия, който многократно е търсен на постоянния си адрес, но не е открит. Не се явиха и адвокатите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адрес, като в същото време има данни, че пълномощията й са оттеглени, третият защитник е майката на подсъдимия, която също не е била открита на адреса си в София, съобщиха от съда.

Съдът разпореди двама от адвокатите, без този, който е в отпуск, както и подсъдимия, да бъдат търсени за призоваване от ОЗ „Охрана“ за следващата дата на съдебното заседание по делото, като междувременно се изискат всички справки за движението на Йоан Матев, предвид факта, че в момента той е с наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Матев беше оправдан на първа инстанция в Софийкия градски съд през март 2021 г. Тогава 5-членният съдебният състав реши с два на три гласа, че подсъдимият е невинен за жестокото убийство в Борисовата градина през 2015 г.  Според целия съдебен състав безспорно е доказано по делото, че подсъдимият е лицето, което е заснето на камерите и е присъствало на местопрестъплението, а после се е оттеглило от него. Според мнозинството обаче няма преки и косвени доказателства, че именно Матев е държал ножа на убийството и е нанесъл смъртоносната рана на Георги Игнатов.

След оправдателната присъда първоинстанционният съд измени мярката за неотклонение на Матев от домашен арест в най-леката „подписка“.

About De Fakto

Проверете също

Зарков: Трябва активно да се включим в дебата за Европейския акт за свобода на медиите, да не чакаме да ни кажат какво да правим

Една от препоръките на ЕК в новия доклад за върховенството на закона за България ще …

Турски гражданин е задържан и привлечен като обвиняем за недекларирана валута на стойност 3 056 698 лева

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство М.Г.,   на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.