Последни новини
Home / Законът / Гешев приветства младшите магистрати, завършили успешно обучението си в Националния институт на правосъдието

Гешев приветства младшите магистрати, завършили успешно обучението си в Националния институт на правосъдието

Defakto.bg

Да не забравят,  че изразите „правова държава“ и „права на човека“ не са кухи фрази, а са ценности, които стоят в основата на съвременната демократична държава. С тези думи  Главният прокурор Иван Гешев се обърна към  младшите магистрати – прокурори, съдии и следователи от випуск 2021/2022 година, завършили успешно обучението си в Националния институт на правосъдието (НИП), съобщава държавното обвинение.

„Вие трябва ежедневно да се грижите тези стълбове да не рухнат“, съветва  Гешев и добавя,  че чрез справедливостта, която магистратите ще раздават, те ще работят за обществото и защитата на правата на българските граждани. В обръщението си той пожелава още на младшите прокурори, съдии и следователи да не губят ентусиазма, куража и идеализма си, въпреки трудностите, с които ще се сблъскат в работата си.

На церемонията по закриването на учебната година в НИП присъстваха също Борислав Сарафов, заместник на главния прокурор и директор на Националната следствена служба, и Десислава Пиронева, заместник на главния прокурор при ВАП.

Борислав Сарафов се обърна специално към младшите следователи и заяви, че тяхното призвание е да търсят истината. „Този път не е лек, но вашата отговорност е да бъдете прецизни и обективни и да следвате пътя на истината“, подчерта той.

 

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.