Последни новини
Home / Законът / Новият стар председател на Административен съд – Русе встъпи в длъжност

Новият стар председател на Административен съд – Русе встъпи в длъжност

Defakto.bg

На  официална церемония на 04.07.2022 г., във Върховния административен съд съдия Диан Василев подписа акт за встъпване в длъжността Административен ръководител – председател на Административен съд  – Русе, съобщиха от съда.

Съдия Василев бе подкрепен от Общото събрание на съдиите в Административния съд, а въз основа на придобития професионален и административен опит и познания за съдебната система неговата кандидатура бе единодушно подкрепена и от Съдийската колегия на ВСС.

Като приоритет във втория си управленски мандат съдия Василев поставя акцент върху надграждане на добрите и внедряване на нови практики в работата на съда; оптимизиране дейността на администрацията чрез утвърждаване на електронното правосъдие и ефективно използване на информационните технологии; периодично анализиране на проблемните области и повишаване на квалификацията на съдебните служители, усъвършенстване на управленските умения на ръководството на съда и други.

Като  предизвикателства съдия Василев определя проблема с реконструкцията на фасадата на сградата на съда и въвеждането на електронното правосъдие.

Диан Василев има над 20 години общ юридически стаж, от които 15 г. в органите на съдебната власт като съдия. От момента на създаване на административните съдилища през 2007 г., след конкурс, той заема длъжността „съдия“ в Административен съд – Разград, а през 2014 г. – в Административен съд – Русе.

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: Адвокатурата е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията.

Българската адвокатура е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията. Това заяви за БНР …

ВАС окончателно: Партия „Единение“ на бившия зам. земеделски министър Иван Христанов няма да участва в местните избори

  Тричленен състав на ВАС остави без разглеждане жалбата на Политическа партия (ПП) „Единение“, чиито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.