Последни новини
Home / Законът / Младши прокурори встъпиха в длъжност в районните прокуратури на Шумен и Разград

Младши прокурори встъпиха в длъжност в районните прокуратури на Шумен и Разград

Defakto.bg

Двама младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Разград и в Районна прокуратура – Шумен, съобщи държавното обвинение.   Светла Манолова и Виктор Стефанов успешно са положили изпит и са преминали 9-месечно обучение в Националния институт на  правосъдието в София. На церемонии в Разград и в Шумен те положиха тържествено клетва и подписаха клетвени листи, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт.

Светла Манолова беше посрещната от Окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров и от Районния прокурор Иван Иванов, а Виктор Стефанов беше приветстван от административния ръководител на Районна прокуратура – Шумен Любомир Георгиев.
Младши прокурор Манолова е завършила специалност „Право“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ през 2014 година. Има общо четири години и девет месеца юридически стаж, като преди да се влее в редиците на Прокуратурата на Република България е била прокурорски помощник в Окръжна прокуратура – Плевен.
Виктор Стефанов е възпитаник на Университетът за национално и световно стопанство – София, където през 2018 година завършва Юридическия факултет със специалност „Право“. Бил е прокурорски помощник в Окръжна прокуратура – Перник две години, а общият му юридически стаж е четири години и два месеца.
Двамата получиха пожелания за удовлетворение от професията и успех в отстояването на законността и справедливостта.

About De Fakto

Проверете също

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Еврокомисарят Дидие Рейндерс: Приветстваме законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс приветства законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.