Последни новини
Home / Законът / Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Defakto.bg

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати щатната численост на Специализирана прокуратура с 5 свободни длъжности „прокурор“ и да ги разкрие в Софийска градска прокуратура, считано от датата на вземане на решението, съобщава ВСС.

Предложението  ще бъде разгледано утре на  Пленума на Висшия съдебен съвет.

Опитмизирането на численост на СГП е поискано от Илиана Кирилова по повод закриването на специализираните прокуратури и пренасочването на  досъдебните производства ще бъдат към съответните окръжни прокуратури.

На днешното си заседание  ПК назначи  прокурор Соня Александрова на длъжност „заместник на административния ръководител-заместник-окръжен прокурор“ – в Окръжна прокуратура – Шумен,  считано от датата на встъпване в длъжност.

Колегията назначи също Антоанета Маркова и Радослав Воруков – прокурори в Районна прокуратура – Бургас на длъжност „заместник на административния ръководител-заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Бургас, считано от датата на встъпването им в длъжност, поради необходимост от запълване на вакантните бройки за тази длъжност.

Назначенията са по предложение на административните ръководители на съответните органи.

Определена е  трета щатна длъжност за заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Русе чрез трансформирането на една свободна длъжност „прокурор“ от щата на прокуратурата.  На новата длъжноста е назначена  Яна Илиева – районен прокурор на РП – Русе .  Мотивът за така взетото решение е, че ръководството на административната дейност на Окръжна прокуратура – Русе все по-трудно се осъществява от един административен ръководител и само двама заместници.

За  изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Русе е назначена  Ирена Костадинова – заместник- районен прокурор на Районна прокуратура – Русе.

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.