Последни новини
Home / Законът / Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев, мъжът предизвикал катастрофа и отнел живота на две жени

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев, мъжът предизвикал катастрофа и отнел живота на две жени

Defakto.bg
Къдър от задържането на Георги Семерджиев в дома му. Снимка “ 24 часа“

Георги Семерджиев, мъжът, който на 5 юли вечерта предизвика тежка катастрофа в София и отне живота на две момичета, е с повдигнато обвинение. Това обяви пред „Нова телевизия“ зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Той уточни, че обвинението е за причинена смърт след употреба на алкохол и/или наркотици, напускане на мястото на произшествието, както и за шофиране без необходимите документи. По това обвинение Семерджиев може да получи между 5 и 20 години затвор. Към момента той е задържан за 72 часа.

Ясен Тодоров  добави, че от разпита на свидетел, който лично е провел, може да заключи, че Семерджиев се е движил с около 200 км/ч.

Тодоров отказа да потвърди дали с предизвикалия катастрофата е пътувала жена. Вчера вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че Семерджиев е имал спътничка, като дори вече била установена.

Семерджиев е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, днес се чака произнасяне на съда и тогава да бъде тестван, съобщи Тодоров. Той потвърди, че Семерджиев е бил задържан с дрога съвсем наскоро. 20 дни преди тежкия инцидент книжката му е отнета заради шофиране след употреба на наркотични вещества, разказа той.

„Семерджиев употребил при този случай повече от един амфетамин“, уточни шефът на Пътна полиция Тенчо Тенев. Автомобилът е спрян от движение. Не е имало други санкции.  От думите на Тенев  се разбра, че Семерджиев е рецидивист на пътя с купища нарушения. „Нарушенията му са толкова много, че са му отнети 85 точки – почти три пъти по 39 точки. Това означава, че е създавал много сериозни проблеми“, обясни началникът на Пътна полиция.

Нарушенията били по цялата палитра на Закона за движение по пътищата. В КАТ не знаят откъде мъжът е успял да се снабди със стоп палка, сините лампи са лесно достъпни, защото се продават свободно на пазара.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.