Последни новини
Home / Законът / Освен за причиняване на смърт на двете жени, СГП е повдигнала още две обвинения на Георги Семерджиев

Освен за причиняване на смърт на двете жени, СГП е повдигнала още две обвинения на Георги Семерджиев

Defakto.bg

Освен за причинянаване на смърт на двама души, 35-годишният Георги Семерджиев е с повдигнати обвинения за шофиране след употреба на наркотици и фалшива шофьорска книжка. Това стана ясно на брифинг на Софийската градска прокуратура. По късно днес СГП  ще представи доказателствата, с които разполага на насроченото за по-късно  заседание на Софийския градски съд, който ще решава да остане ли за постоянно в ареста, мъжът, обвинен за катастрофата от вторник в София, при която загинаха две жени.

Обвинението за шофиране след употреба на наркотици е по нашумелия вече случай от 10 юни, когато служители на 7 РПУ спират Семерджиев, но не го задържат. Междувременно той успява да избяга.  Този случай ще се проверява в рамките на цялостната проверка ползвал ли се е от полицейска закрила 35- годишният мъж.

Заместник – градските прокурори Ивайло Илиев и Христо Кръстев не дадоха  подробности за събраните дотук доказателства, защото медиите щели да ги чуят сами в съдебната зала, но все пак от казаното от тях стана ясно, че  показанията на служителката на 1 РПУ Симона Радева, за която се предполага, че е помогнала Северджиев да се укрие след катастрофата във вторник вечерта,  са част от тези материали.

От прокуратурата определиха като невярна информация в медиите, че Софийската районна прокуратура незаконосъобразно е отказа да образува досъдебно производство  срещу Георги Семерджиев, когато през 2014 година е бил хванат да управлявал МПС с отнета шоьорска книжка.

„Колегата се е съобразил с тълкувателно решение на Върховния касационен съд, в което се казва, че ако наказателното постановление, което е издадено от „Пътна полиция“, не е връчено лично срещу подпис на лицето, което е наказано по административен ред, не може да съществува субективния елемент у него, че той е знаел, че е наказан по административен ред“, заяви прокурор Христо Кръстев.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.