Последни новини
Home / Без категория / Съдии на обучение по актуални административно-съдебни въпроси, организирано от НИП

Съдии на обучение по актуални административно-съдебни въпроси, организирано от НИП

Defakto.bg

Заместник главният прокурор Десислава Пиронева, прокурори от Върховна административна прокуратура (ВАП), прокурори от административните отдели на окръжните прокуратури в страната и съдии от Върховния административен съд участват в „Специализирано обучение за прокурори и съдии по някои актуални административно-съдебни въпроси“.

Събитието е организирано от Националния институт на правосъдието (НИП) по проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”. То започна днес, 11.07.2022 г. , и ще продължи и утре в . Банско.

В рамките на обучението ще бъдат обсъдени теми, свързани с дейността на прокуратурата по осъществяване на правомощията й по чл. 127, ал. 5 от Конституцията на Република България, подробните устройствени планове като основание за издаване на разрешения за строеж, нищожността на разрешенията за строеж, актуални съдебни практики и други.

Инициативата за организиране на обучението и обсъжданите теми идват от страна на ВАП  след проведени проучвания сред магистратите, работещи по административно-съдебния надзор и надзора за законност. Подобен род събития са от  значение за повишаване на квалификацията и професионалната компетентност на магистратите, казват от държавното обвинение, като заявява , че  ще продължи активно да работи и в тази насока, в т. ч. в партньорство  с различни обучителни и други специализирани структури на национално и международно ниво.

 

About De Fakto

Проверете също

На съд е предаден служител от Община Генерал Тошев, получил с измама подкуп от немски гражданин

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд общински служител от Община Генерал Тошево, поискал и …

Нови образци на задължителните документи по Закона за етажната собственост

Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.