Последни новини
Home / Законът / На 16 юли в СУ ще се проведе писмен изпит в конкурса за длъжност „следовател“ в окръжните прокуратури

На 16 юли в СУ ще се проведе писмен изпит в конкурса за длъжност „следовател“ в окръжните прокуратури

Defakto.bg

На  16 юли 2022 г. (събота) ще  проведе писмен изпит по конкурса за първоначално назначаване на длъжност „следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури. По този повод от ВСС уведомяват  кандидатите, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще става само откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено.

Достъпът на кандидатите до зала 292 (Централен корпус, Северно крило, етаж 4), ще бъде възможен от 7:30 часа, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

В  изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Освен това организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай, че такива бъдат намерени в тях след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана“, казват от ВСС.

„Във връзка със забраната, предвидена в Наредба №1/09.02.2017 г., с която не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата следва да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването ѝ., пише оше в съобщението.

 

About De Fakto

Проверете също

Министърът на правосъдието смята, че за промените в съдебната власт, не е нужно свикване на Велико народно събрание

Пред Венецианската комисия (ВК) в края на седмицата ще представя становището на вносителите на измененията …

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.